Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cifre od kojih se vrti u glavi

Grlić Radman objavio podužu imovinsku karticu: "Kad više ne budem ministar kartica će biti puno manja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman objavio je svoju imovinsku karticu prema kojoj ukupna vrijednost njegove i imovine supruge iznosi 28,5 milijuna kuna ili 3,8 milijuna eura.

Bivši hrvatski veleposlanik u Njemačkoj kao aktualni ministar ima mjesečnu neto plaću u iznosu od 20.516,25 kuna, a većinu svoje imovine dobio je na dar.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ponovni rast napetosti Srbija uputila prosvjednu notu Hrvatskoj: Žestoko reagirali zbog izjava Grlića Radmana Ivica Dačić Diplomatski rat sa Srbijom Ne smiruju se reakcije na izjavu Grlića Radmana, pljušte nove uvrede: "Bili ste kao trabanti veći nacisti od nacista"

Grlić Radman tako je vlasnik kuće u Stubičkim Toplicama veličine 1574 kvadrata vrijedne 601 000,00 kuna. Tu su i kuća s okućnicom u Privlaci površine 909 metara kvadratnih, stan u Crikvenici od 100 kvadrata, stan u Baškoj Vodi te stan u Zagrebu veličine 51m2 vrijedan 954.000 kuna. U Zagrebu Radman i supruga imaju i kuću koja se prostire na gotovo 2 tisuće kvadrata vrijednu 9,3 milijuna kuna.

Kad je riječ o automobilima ministar ima dva BMW-a vrijedna 660 tisuća kuna, a prijavio je i ručni sat  čija je cijena 30 tisuća kuna.

Darovnim ugovorom stekao je 1419 dionica tvrtke Agroproteinka d.d., a nominalna vrijednost svake pojedinačne dionice iznosi 2630 kuna.

Štedljivi ministar ušparao je čak 1,15 milijuna eura za koje se po načinu stjecanja navodi darovni ugovor, primici od nesamostalnog rada i od kapitala.

Navedeno je i da ima 100 posto vlasništva tvrtke InterPlod d.o.o., registrirane u Sesvetama, a stekao ju je darovnim ugovorom, te je izvršio prijenos prava na fizičku osobu.

Ministar posjeduje i šume i livade u Stubičkim Toplicama.

Radman je danas komentirao objavu svoje imovinske kartice i kazao kako nema što kriti.

"Ja sam točno trideset dana radio na tome sa stručnjacima i odvjetnicima da bude kako je propisano. Nema se što kriti. Imam 61 godinu, troje djece, sve je tamo napisano i sve možete naći. Eventualno može biti dopuna, ali uvjeravam vas da će kartica biti puno manja nakon što više ne budem ministar", ustvrdio je Grlić Radman i dodao kako ga je Povjerenstvo nakon što je zaprimilo prijavu izvijestilo da je sve u redu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene