Gordan Grlić Radman (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Gordan Grlić Radman (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Novi ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman objavio je svoju imovinsku karticu prema kojoj ukupna vrijednost njegove i imovine supruge iznosi 28,5 milijuna kuna ili 3,8 milijuna eura.


Bivši hrvatski veleposlanik u Njemačkoj kao aktualni ministar ima mjesečnu neto plaću u iznosu od 20.516,25 kuna, a većinu svoje imovine dobio je na dar.

Vezani članci Gordan Grlić Radman Grlić Radman dan uoči Dačićeva dolaska: ''Popit ćemo kavu. Razgovarati se mora'' Gordan Grlić Radman Ministar izgubio svijest na HDZ-ovu domjenku, odmah je pozvana hitna

Grlić Radman tako je vlasnik kuće u Stubičkim Toplicama veličine 1574 kvadrata vrijedne 601 000,00 kuna. Tu su i kuća s okućnicom u Privlaci površine 909 metara kvadratnih, stan u Crikvenici od 100 kvadrata, stan u Baškoj Vodi te stan u Zagrebu veličine 51m2 vrijedan 954.000 kuna. U Zagrebu Radman i supruga imaju i kuću koja se prostire na gotovo 2 tisuće kvadrata vrijednu 9,3 milijuna kuna.

Kad je riječ o automobilima ministar ima dva BMW-a vrijedna 660 tisuća kuna, a prijavio je i ručni sat  čija je cijena 30 tisuća kuna.

Darovnim ugovorom stekao je 1419 dionica tvrtke Agroproteinka d.d., a nominalna vrijednost svake pojedinačne dionice iznosi 2630 kuna.

Štedljivi ministar ušparao je čak 1,15 milijuna eura za koje se po načinu stjecanja navodi darovni ugovor, primici od nesamostalnog rada i od kapitala.

Navedeno je i da ima 100 posto vlasništva tvrtke InterPlod d.o.o., registrirane u Sesvetama, a stekao ju je darovnim ugovorom, te je izvršio prijenos prava na fizičku osobu.

Ministar posjeduje i šume i livade u Stubičkim Toplicama.

Radman je danas komentirao objavu svoje imovinske kartice i kazao kako nema što kriti.

"Ja sam točno trideset dana radio na tome sa stručnjacima i odvjetnicima da bude kako je propisano. Nema se što kriti. Imam 61 godinu, troje djece, sve je tamo napisano i sve možete naći. Eventualno može biti dopuna, ali uvjeravam vas da će kartica biti puno manja nakon što više ne budem ministar", ustvrdio je Grlić Radman i dodao kako ga je Povjerenstvo nakon što je zaprimilo prijavu izvijestilo da je sve u redu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju