Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijen zahtjev

Hrvatski navijač neće biti izručen Grčkoj, odvjetnik: "Ne bi mu se mogla jamčiti temeljna ljudska prava"

Županijski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu odluku kojom se odbija zahtjev za izručenje jednog hrvatskog državljanina koji je sudjelovao u neredima u Grčkoj, a tijekom kojih je ubijen jedan grčki navijač.

Županijski sud u Zagrebu odbio je grčki zahtjev kojim se traži izručenje hrvatskog državljanina koji je sudjelovao u neredima u Grčkoj tijekom kojih je ubijen jedan navijač. Grčka je izručenje tražila temeljem europskog uhidbenog naloga, a sada ima pravo na žalbu.

"Odluka još uvijek nije napisana i nemamo obrazloženje tako da ne mogu ništa dublje govoriti o razlozima. Načelno, dopuna koju je Grčka uputila Hrvatskoj ne sadrži dovoljno elemenata iz kojih bi se dalo zaključiti da bi se u Grčkoj hrvatskim državljanima jamčila temeljna ljudska prava i slobode koje su propisana zakonskim odredbama i konvencijama", rekao je Karlo Blažan, odvjetnik osumnjičenog.

Pročitajte i ovo Odron na Jakuševcu - 4 Nesreća na Jakuševcu Stravične posljedice za ozlijeđenog radnika: "Ruku smo morali amputirati. Ima i slomljena rebra, frakturu kralješka"

Podsjetimo, odluke o izručenjima ranije su odgođene jer je Županijski sud od Grčke zatražio dodatnu dokumentaciju temeljem koje se traže izručenja.

Sutra se u Zagrebu nastavljaju ročišta za još dvojicu hrvatskih državljana, a očekuje se još jedno koje će se održati u Sisku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene