Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspekcija u bolnici

Potvrđen i sedmi slučaj zaraze beba enterovirusom u bolnici Sveti Duh

Aktualno Galerija Zaražene bebe dobro - 2 Zaražene bebe dobro - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zaražene bebe dobro - 1 Zaražene bebe dobro - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zaražene bebe dobro - 3 Zaražene bebe dobro - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zaražene bebe dobro - 4 Zaražene bebe dobro - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Zaražene bebe dobro - 5 Galerija 1/6 >>
Potvrđen je i sedmi slučaj zaraze enterovirusom u bolnici Sveti Duh. Zaražene bebe liječe se i u Klaićevoj bolnici.

Kod dvoje djece je potvrđen meningitis. Prvi rezultati za četiri majke potvrdili su da nitko od njih nije kliconoša.

Sve su rođene u Svetom Duhu, dok se ne otkrije uzrok u bolnici je inspekcija, a Ministarstvo zdravstva zatražilo je hitno očitovanje.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kaže da se bolnicu Sveti Duh nastoji prikazati kao najgorom i da netko iznutra to podmeće.

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić, reporterka Nove TV Tragedija u kanjonu Čikole Reporterka Dnevnika Nove TV kod mjesta pada: "Traje potraga za trećom osobom iz helikoptera. Na stijenama se vidi crna opožarena površina"

"Nemaju nikakve simptome. Mi smo kod jednog djeteta dokazali da se radi o urinarnoj infekciji što nema veze s ovom pričom tako da to dijete ne ostaje zbog eneterovirusa. Sva su djeca smještena u jednom dijelu odjela, majke su izolirane sa svojom djecom. Kod nas nije bio izvor infekcija, nama je bio puno veći problem da se ta infekcija ne bi proširila na neke druge pacijente", objasnila je Iva Hojska iz Klinike za dječje bolesti Zagreb. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Mjestimično do 27 stupnjeva Spremate se na produženi vikend? Pogledajte kolika je temperatura mora

"Radi se o jednoj ekipi koja se ne može pomiriti da je došlo do promjene vlasti i koja se ne može pomiriti da se u bolnici Sveti Duh događaju promjene", rekao je gradonačelnik. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene