Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Krivotvorena odjeća

Pazite što kupujete: Online prodajom zaradili gotovo 1,5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je za povredu žiga osumnjičila dvojicu hrvatskih državljana sa šireg područja Benkovca koji su preko društvenih mreža prodavali odjeću s lažnim logom zaštićene robne marke, a procjenjuje se da su u tri godine zaradili gotovo milijun i pol kuna.

Zadarska Policijska uprava izvijestila je u ponedjeljak da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, u dobi od 58 i 30 godina, sa šireg područja Benkovca, koje se sumnjiči za kazneno djelo povreda žiga.

Sumnjiči ih se da su od siječnja 2017. od kraja listopada 2020. godine, s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi, a protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, putem društvenih mreža na Internetu nudili na prodaju te kupcima putem pošiljki isporučivali sportsku odjeću – trenirke koje na sebi imaju istaknuti znak s logom i oznakama zaštićene marke i tako javnost doveli u zabludu o podrijetlu proizvoda.

Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga doma i vozila koje koriste osumnjičeni te je kod njih pronađena veća količina sportske odjeće koja je oduzeta, a samim skladištenjem robe radi daljnje prodaje istodobno su oštetili vlasnika zaštićene marke za iznos od 155.618,87 kuna, kolika je vrijednost originalnih modela na tržištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavio DORH Nazvao ju je lažni bankar i poslao joj lažnog policajca. Predala mu je omotnicu s 30.000 eura

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podignuta optužnica Horor u Bjelovaru: Tražio od nje novac za liječenje sina i radove pa uzeo 143 tisuće kuna, onda ju silovao i prijetio joj

Prodajom odjeće u protekle tri godine priskrbili su protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.429.518,33 kuna. Protiv obojice je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede žiga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene