Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Nepoznati muškarac je nazvao žrtvu iz Zadra, predstavio se kao direktor banke i rekao da surađuje s policijom u kriminalističkoj obradi vezanoj za krađu novca. Savjetovao joj je da u banci podigne sav novac te ga preda policiji. Zatim je okrivljenik (46) došao do nje.


Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv muškarca (46) zbog kaznenog djela protiv imovine prijevarom.

Vezani članci Željko Cvrtila (Foto: Dnevnik.hr) Stručnjak za sigurnost o pucnjavi na Markovu trgu: "Očito je da sigurnosna situacija nije dobra, ranjeni policajac danas je imao sreće. Ondje je dozvoljen promet, sada se vidi do čega to može dovesti" Mario Zovak Ravnatelj Vinogradske iznio nove detalje o stanju ranjenog policajca: "Operacija još traje, u tijeku je mikrorekonstrukcija živaca i tetiva u laktu"

Sumnja se da je muškarac 17. srpnja ove godine u Zadru u dogovoru sa još jednim, zasad nepoznatim muškarcem, počinio navedeno kazneno djelo kako bi se materijalno okoristio. 

Nepoznati je muškarac dan prije, 16. srpnja sa svog mobitela nazvao žrtvu. Lažno joj se predstavio kao direktor banke koji surađuje s policijom u kriminalističkoj obradi vezanoj za krađu novca. Uvjerio ju je pritom da podigne sav novac koji ima na računu i preda policiji.

Okrivljenik je potom, tereti ga se, došao do žene te joj se predstavio kao policijski službenik.

"Zatim je od nje preuzeo omotnicu u kojoj je bilo 30.000 eura, čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 226.000,00 kuna. U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", navode u DORH-u.