Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio DORH

Nazvao ju je lažni bankar i poslao joj lažnog policajca. Predala mu je omotnicu s 30.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati muškarac je nazvao žrtvu iz Zadra, predstavio se kao direktor banke i rekao da surađuje s policijom u kriminalističkoj obradi vezanoj za krađu novca. Savjetovao joj je da u banci podigne sav novac te ga preda policiji. Zatim je okrivljenik (46) došao do nje.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv muškarca (46) zbog kaznenog djela protiv imovine prijevarom.

Pročitajte i ovo Velika akcija Europola. ilustracija EUROPOL u akciji Pala banda koja je izvukla stotine milijuna eura: Obećavali ogromnu zaradu na kanabisu za medicinsku upotrebu Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a''

Sumnja se da je muškarac 17. srpnja ove godine u Zadru u dogovoru sa još jednim, zasad nepoznatim muškarcem, počinio navedeno kazneno djelo kako bi se materijalno okoristio. 

Nepoznati je muškarac dan prije, 16. srpnja sa svog mobitela nazvao žrtvu. Lažno joj se predstavio kao direktor banke koji surađuje s policijom u kriminalističkoj obradi vezanoj za krađu novca. Uvjerio ju je pritom da podigne sav novac koji ima na računu i preda policiji.

Okrivljenik je potom, tereti ga se, došao do žene te joj se predstavio kao policijski službenik.

"Zatim je od nje preuzeo omotnicu u kojoj je bilo 30.000 eura, čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 226.000,00 kuna. U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", navode u DORH-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene