Humanitarni koncert za zakladu Ana Rukavina - 3
Humanitarni koncert za zakladu Ana Rukavina - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Nakon što je tijekom prosinca u tradicionalnoj humanitarnoj akciji sakupljeno više od milijun i 100 tisuća kuna donacija, Zaklada Ana Rukavina donirat će 200 tisuća kuna akciji ''Pomoć za obnovu nakon potresa''.


Zaklada je tijekom prosinca održala svoju tradicionalnu humanitarnu akciju i koncert "Želim život" uz potporu Nove TV. Od početka prosinca, do danas, donacijama građana sakupljeno je 1.174.840 kuna bez PDV-a.

Snježana Krpeta, Aljoša Šikić i Danijela Škvorc Heroji iz Siska i Zagreba: "Mi smo non-stop bili na nogama", "Ponosna sam na svoju profesiju"

''Misija Zaklade Ana Rukavina je spašavanje života te je skladu s tom misijom, na prijedlog zakladnica, upraviteljice Zaklade Marije Rukavine i Gordane Leto, članice Upravnog odbora te suglasnost Upravnog odbora Zaklade, odlučeno da će na račun Državnog proračuna Republike Hrvatske temeljem Odluke o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji ''Pomoć za obnovu nakon potresa'' Vlade Republike Hrvatske, Zaklada Ana Rukavina donirati 200 tisuća kuna'', priopćili su iz Zaklade.

Kao što su ljudi uvijek bili uz njih, kažu, najmanje što mogu učiniti je ''vratiti barem dio dobrote'' koju su im pružali. Ova donacija samo je nastavak pomoći potrebitima u skladu s porukom ''Želim život''.

Besana noć u Banovini Još jedna duga noć na razrušenom području, mnogi će je provesti u automobilima i pod šatorima: "Tlo konstantno podrhtava... Ne vraćamo se u kuću do daljnjega"

Spašavanje žene u ruševinama Gradske uprave u Petrinji Heroji koji su spasili djevojku zatrpanu u ruševinama: ''Koliko su velika vrata, toliko je bilo cigle. Sve je bilo zatrpano''

Tijekom četrnaest uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 65.218 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 126 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 126 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.