Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U petak, 26. rujna, Zaklada Ana Rukavina je u Pagu održala akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.


Akcija upisa na Pagu organizirana je na inicijativu gđe. Vlatke Oguić Dragoslavić koja je i građanima Paga htjela omogućiti da doprinesu u spašavanju oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Poruka akcije upisa u Pagu, kao i svih akcija koje Zaklada organizira diljem Hrvatske, je lijek je u nama.

Ovom porukom Zaklada želi podsjetiti građane da u sebi nose lijek kojim mogu spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Kako bi lijek stigao do oboljele osobe, potrebno je učiniti prvi korak i upisati se u Registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Vezani članci Cjepivo COVID-19, ilustracija Europska država uvodi registar necijepljenih osoba: ''To neće biti javno dostupan dokument i poštovat ćemo zaštitu podataka'' Slika nije dostupna Zaklada Ana Rukavina poziva Vas na Dan otvorenih srca

U spašavanju ljudskih života doprinijelo 311 građana Zagreba

Tijekom osam uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 45.220 građana, od čega je čak 41.259 uzoraka tipizirano.

Iz hrvatskog je Registra izdano ukupno 42 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente. Povećanje te brojke, kojem su doprinijeli i građani Paga, znači novu šansu za život teško oboljelih i potiče Zakladu na daljnji rad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook