Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zajednica županijskih zajednica udruga HRVI reagirala na Mesićeve izjave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajednica županijskih Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata RH reagirala je na izjave predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića vezane za procesuiranja zločina u Drugom svjetskom ratu.

Zajednica se osvrnula na priopćenje od 8. veljače iz Ureda
Predsjednika, nakon susreta s čelnicima SABA RH, gdje se navodi da predsjednik Mesić smatra kako je policijska akcija ispitivanja pripadnika NOB-a protuzakonita i slaže se s idejom "da treba formirati saborsko povjerenstvo koje će u najkraćem mogućem roku ispitati tko je dao incijativu za tu akciju, tko je naredio njezino provođenje, te s kojim ciljem se ona vodi".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Z GENERACIJA PRIDONIJELA Sve je veći broj Amerikanaca koji se izjašnjavaju kao pripadnici LGBT+ skupine Zajednica svojim smjernicama pomaže mladim roditeljima u prehrani njihove dojenčadi Važna potpora Nepresušna inspiracija za obroke dojenčadi: Ovo su žene koje dijele svoja iskustva i rješavaju dileme roditelja

Tom izjavom, drže u Zajednici, "predsjednik Mesić ponavlja svoje jednostrane stavove, zastupajući tezu da nije bilo zločina u Drugom svjetskom ratu, te na navedeni način ponovo postupa izvan svojih ustavnih ovlasti, pritom kršeći trodiobu vlasti".

Zajednica je također reagirala i na izjave od 9. veljače gdje
Predsjednik RH tvrdi da "imamo NDH nostalgičare" te da je "zločina bilo i u ratu i poslije rata, ali - da nisu otišli na antifašističku stranu - Hrvata bi nestalo".

"Žalosno je što Predsjednik hrvatske države nastale u Domovinskom ratu, kontinuirano radi na veličanju zasluga boraca iz Drugog svjetskog rata, odbijajući priznati da je u navedenom razdoblju bilo ratnih zločina koji ne zastarijevaju. Istovremeno poziva na kršenje ustavnih i zakonskih ovlasti, svjedoči u postupcima protiv hrvatskih generala u Haagu, a do sada nije ni u jednom slučaju zabilježena njegova obrana digniteta Domovinskog rata", navodi se u priopćenju Zajednica županijskih zajednica Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata RH koje su potpisali predsjednik HVIDR-e Josip Đakić i predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene