Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zajednica županijskih Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata RH reagirala je na izjave predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića vezane za procesuiranja zločina u Drugom svjetskom ratu.


Zajednica se osvrnula na priopćenje od 8. veljače iz Ureda
Predsjednika, nakon susreta s čelnicima SABA RH, gdje se navodi da predsjednik Mesić smatra kako je policijska akcija ispitivanja pripadnika NOB-a protuzakonita i slaže se s idejom "da treba formirati saborsko povjerenstvo koje će u najkraćem mogućem roku ispitati tko je dao incijativu za tu akciju, tko je naredio njezino provođenje, te s kojim ciljem se ona vodi".

Vezani članci Slika nije dostupna Sve je veći broj Amerikanaca koji se izjašnjavaju kao pripadnici LGBT+ skupine Zajednica svojim smjernicama pomaže mladim roditeljima u prehrani njihove dojenčadi Nepresušna inspiracija za obroke dojenčadi: Ovo su žene koje dijele svoja iskustva i rješavaju dileme roditelja

Tom izjavom, drže u Zajednici, "predsjednik Mesić ponavlja svoje jednostrane stavove, zastupajući tezu da nije bilo zločina u Drugom svjetskom ratu, te na navedeni način ponovo postupa izvan svojih ustavnih ovlasti, pritom kršeći trodiobu vlasti".

Zajednica je također reagirala i na izjave od 9. veljače gdje
Predsjednik RH tvrdi da "imamo NDH nostalgičare" te da je "zločina bilo i u ratu i poslije rata, ali - da nisu otišli na antifašističku stranu - Hrvata bi nestalo".

"Žalosno je što Predsjednik hrvatske države nastale u Domovinskom ratu, kontinuirano radi na veličanju zasluga boraca iz Drugog svjetskog rata, odbijajući priznati da je u navedenom razdoblju bilo ratnih zločina koji ne zastarijevaju. Istovremeno poziva na kršenje ustavnih i zakonskih ovlasti, svjedoči u postupcima protiv hrvatskih generala u Haagu, a do sada nije ni u jednom slučaju zabilježena njegova obrana digniteta Domovinskog rata", navodi se u priopćenju Zajednica županijskih zajednica Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata RH koje su potpisali predsjednik HVIDR-e Josip Đakić i predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju