Radovi na rotoru u Remetincu (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
Radovi na rotoru u Remetincu (Foto: Igor Soban/PIXSELL)

Zatvaranje rotora, od kojeg strahuju Zagrepčani, kao i oni koji tom stranom ulaze u grad, odgađalo se do sada već tri puta.


Zagrebački rotor zatvara se 16. prosinca, informacija je koju je otkrio Goran Radić, voditelj najvećeg zagrebačkog gradilišta.

Vezani članci Anka Mrak-Taritaš (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) - 1 Mrak-Taritaš optužila Bandića da je zadužio građane: ''Njegova zaduženja otplaćivat će naša djeca i unuci'' Zagrebački rotor (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Zagrebački rotor uoči zatvaranja: Saznajte kako se i gdje kretati, koje alternativne prometne pravce koristiti

Zatvaranje rotora, od kojeg strahuju Zagrepčani, kao i oni koji tom stranom ulaze u grad, odgađalo se do sada već tri puta.

Naime, prvi rok bio je početkom studenog, no pomaknut je za 30. studenoga. Potom je, vrlo brzo, Grad Zagreb ponovno odgodio datum zatvaranja za 15. prosinca.

No u intervjuu sredinom studenog gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da nema smisla zatvarati rotor u vrijeme Adventa i blagdanskih prometnih gužvi. "Mislim da ćemo to napraviti nakon Nove godine", izjavio je tada Bandić.

Uoči zatvaranja zagrebačkog rotora, ovdje saznajte kako se i gdje kretati te koje alternativne prometne pravce koristiti.

Rotor moraju ukloniti kako bi nastavili s radovima

Kako je u razgovoru za 24sata pojasnio Goran Radić, radovi su došli do dijela u kojemu se dio rotora mora ukloniti kako bi se radovi nastavili.

"Došli smo do istočnog podvožnjaka na samom rotoru i sad ga moramo ukloniti da možemo nastaviti dalje. Sada smo prisiljeni nažalost maknuti rotor, držali smo ga najdulje što smo mogli. Zatvaranje prometa najvjerojatnije će biti u nedjelju 16. prosinca, a za to nam je potrebna jako dobra priprema. Tu ćemo surađivati i s policijom i s Hrvatskim cestama", pojasnio je.

 

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet za DNEVNIK.hr potvrdili su izjave voditelja gradilišta. "Prebacivanje prometa na obilazne ceste bit će izvršeno u najkraćem mogućem roku, odmah po dovršetku privremenih prometnica, a što je u završnoj fazi - planirani rok je 16. 12. ove godine, o čemu će svi biti pravovremeno i precizno obaviješteni, te nakon čega se prometovanje rotorom obustavlja do dovršetka radova.

Očekivani završetak radova i puštanje u promet najavljen je za 30. siječnja 2020. godine.

Zagrebački rotor uoči zatvaranja: Saznajte kako se i gdje kretati, koje alternativne prometne pravce koristiti

Anka Mrak-Taritaš za DNEVNIK.hr: ''Predsjednica ulazi u posao premijera, želi preuzeti HDZ i Vladu''