Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se odluka

Zagrebačka gradska plinara više neće grijati Zagrepčane? "Ovo je rezultat nesposobnosti, nastat će pravi kaos"

Gradska plinara Zagreb
Gradska plinara Zagreb Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Gradska plinara Zagreb - Opskrba je ponudila znatno lošiju cijenu na natječaju regulatora HERA-e. Ako HERA opet ne poništi natječaj kao što je već jednom učinila, ovo bi mogao biti kraj postojanja za Gradsku plinaru Zagreb.

Gradska plinara Zagreb - Opskrba mogla bi izgubiti pravo da opskrbljuje Zagrepčane plinom, i to prvi put u 162 godine. Novi opskrbljivač mogao bi biti Međimurje plin, koji dosad nije poslovao u Zagrebu.

Gradska plinara Zagreb - Opskrba, kojoj je konačni vlasnik Grad Zagreb, ponudila je znatno lošiju cijenu na natječaju regulatora HERA-e koji je završio u petak. Ako HERA opet ne poništi natječaj kao što je već jednom učinila, Gradska plinara Zagreb - Opskrba bi mogla i prestati postojati ili će morati otpustiti većinu radnika, piše 24sata.

Konačnu odluku HERA će donijeti u srijedu. 

Pročitajte i ovo Radnice Varteksa Reagirao HBOR Varteksova ponuda dobila odbijenicu: "Stavljaju nas u tešku situaciju, ako se ne predomisle, to je kraj"

Informaciju da je GPZO ponudio lošiju cijenu potvrdio je Vlatko Kottnig, predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike, i dodao: "Uprava se opet kockala sa sudbinom tvrtke i izgubila. Ovo je rezultat njihove nesposobnosti i nastat će pravi kaos."

HERA je već jedan natječaj poništila kada je Međimurje plin krajem travnja dao povoljniju cijenu.

Na natječaju koji je završen u petak ograničenje je bilo 10,5 eura. GPZO je ponudio 10,2 eura, a Međimurje plin 9,5 eura, što je znatno niža marža.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene