Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, gradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić na aktualnom satu gradske skupštine odabcio je tvrdnju da je Grad Zagreb izdvojio 1,55 milijuna kuna za dva montažna wc-a .


Ova dva najskuplja wca- u državi od ukupno 18 kvadrata lani su izgrađena na okretištima autobusa tramvaja Dubrava i Dubec.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Kunem se, nisam prosvjednike nazvao četnicima' Slika nije dostupna Bandiću je pitanje o Jelaviću ispod razine njegovog dostojanstva

Nezavisni zastupnik Pero Kovačević je prilikom svog upita rekao kako se nada da to nikako nije moguće dok je prvi gradski HDZ-ovac Jasen Mesić rekao kako se nada da će ovo istražiti Državno odvjetništvo.

U 1,55 milijuna kuna uračunata izgradnja komunalne infrastrukture

Jelavić tvrdi da su novinari krivo izračunali, odnosno da su u cijenu dva wc-a ubrojili cijenu cijelog projekta, točnije izgradnju komunalne infarstrukture do ta dva zahoda. Izradu WC-a je dobila izravnom pododbom Tvornica željezničkih vagona Gredelj koja u svojoj ponudi niti nema izradu montažnih wc-a. Zanimljivo je da je Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture iz 2007. godine, kako piše Novi list, stajalo da će ih zahodi koštati 100.000 kuna, da bi na Staru godinu, 31. prosinca 2007., dogovorena u direktnoj pogodbi cijena od 1,25 milijuna kuna.