Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, gradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić na aktualnom satu gradske skupštine odabcio je tvrdnju da je Grad Zagreb izdvojio 1,55 milijuna kuna za dva montažna wc-a .


Ova dva najskuplja wca- u državi od ukupno 18 kvadrata lani su izgrađena na okretištima autobusa tramvaja Dubrava i Dubec.

Vezani članci Miroslav Kutle Miroslav Kutle o braći Pripuz: "Znam sve što su radili u gradu. Bandić je na početku karijere bio njihov projekt" Alemka Markotić i Natalija Prica I Alemka Markotić i Bandićeva zastupnica Natalija Prica bore se za titulu ''Zagrepčanka godine''

Nezavisni zastupnik Pero Kovačević je prilikom svog upita rekao kako se nada da to nikako nije moguće dok je prvi gradski HDZ-ovac Jasen Mesić rekao kako se nada da će ovo istražiti Državno odvjetništvo.

U 1,55 milijuna kuna uračunata izgradnja komunalne infrastrukture

Jelavić tvrdi da su novinari krivo izračunali, odnosno da su u cijenu dva wc-a ubrojili cijenu cijelog projekta, točnije izgradnju komunalne infarstrukture do ta dva zahoda. Izradu WC-a je dobila izravnom pododbom Tvornica željezničkih vagona Gredelj koja u svojoj ponudi niti nema izradu montažnih wc-a. Zanimljivo je da je Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture iz 2007. godine, kako piše Novi list, stajalo da će ih zahodi koštati 100.000 kuna, da bi na Staru godinu, 31. prosinca 2007., dogovorena u direktnoj pogodbi cijena od 1,25 milijuna kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju