Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zagreb: Poglavarstvo odlučilo da prodavaonice rade od šest do 22 sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici donijelo Pravilnik o radnom vremenu prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo, kojim se određuje da zagrebačke prodavaonice od ponedjeljka do subote mogu početi s radom najranije u šest sati i završiti najkasnije do 22 sata, a koji zbog hitnosti odmah stupa na snagu.

Pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo rekao je na konferenciji za novinare nakon sjednice da su se odlučili zadržati radno vrijeme prodavaonica kako ne bi stvarali poteškoće trgovcima jer su Vlada i socijalni partneri najavili da će ga polovicom listopada ponovno mijenjati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Odluku je obrazložio time što je Zakonska odredba da prodavaonice moraju završiti s radom najkasnije do 21 sat izmijenjena Uredbom 21. kolovoza 2008. Tako su nadležna tijela općina, gradova i Grada Zagreba ovlaštena općim aktom odrediti drugačije radno vrijeme, ali ono ne može započeti ranije od šest sati niti završiti kasnije od 24 sata, pa je Grad zadržao radno vrijeme koje je bilo ranije na snazi, rekao je Prežigalo.

Poglavarstvo je donijelo i zaključak o utvrđivanju Programa za provedbu krajobrazno-urbanističko-arhitektonskog natječaja za uređenje javnog parka na križanju Selske ceste i Baštijanove ulice.

Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadranka Veselić Bruvo rekla je da je to izuzetno zahtjevan prostor koji se nalazi unutar kompleksa bivše vojarne i zauzima oko 60.000 četvornih metara te da je osnovna zadaća Programa da to bude prostor okupljanja građana, da se formiraju komunikacijske veze između prometnica, osiguraju dječja igrališta i prostor krajobrazno uredi.

Poglavarstvo je prihvatilo i sklapanje nagodbe o zamjeni zemljišta, kojom Grad dobija od tvrtke Saxum Zagreb d.o.o. zemljište uz novi Muzej suvremene umjetnosti u Središću, a radi izgradnje Ulice Nikole Andrića s pripadajućom komunalnom infrastrukturom. Grad Saxumu daje zemljište iste veličine na istom, III. području Grada, koje se nalazi u novom naselju Središće-zapad u budućoj kaseti namjene "M", a u kojoj je Saxum Zagreb izvanknjižni vlasnik dijela zemljišta.

Poglavarstvo je donijelo i zaključak o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zaštitu od nasilja u obitelji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene