Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Od 4. do 9. veljače projekt pomoći djeci s posebnim potrebama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport danas je predstavljen projekt "Zagreb - siguran dom svoj djeci grada", usmjeren prema djeci s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju.

Projekt će se idući tjedan provoditi u Zagrebu s naglaskom na savjetodavno-poučan rad za djecu i roditelje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasilje u Slovačkoj Istukli učenika u školi za djecu s posebnim potrebama Slika nije dostupna Adminstracija, nerazumijevanje, itd. VIDEO: Život u svijetu birokracije i nerazumijevanja

Uz savjete i poduku za djecu i roditelje održavat će se stručna
predavanja, radionice za djecu i roditelje, predstavit će se udruge i održavati kulturno-zabavni programi. Projekt će se provoditi u gradskim vrtićima te u Gradu mladih u Granešini, kazalištu "Trešnji" i prostoru Tribini grada Zagreba.

Savjetodavno-edukacijski rad s djecom i roditeljima / skrbnicima održavat će se 6. i 7. veljače u gradskim vrtićima. 

To je osobito važno roditeljima djece koja ne pohađaju vrtiće, a posumnjali su ili prepoznali teškoće u nekom području razvoja svojeg djeteta. 

Roditelji će moći razgovarati sa stručnjacima vrtića koji će ih usmjeriti kako da riješe ili ublaže djetetove tegobe. 

U slučaju ozbiljnih teškoća osigurani su termini za savjetodavno-edukacijski rad za djecu i roditelje u specijaliziranim predškolskim ustanovama.

U kazalištu "Trešnji" 8. veljače održat će se stručno predavanje i umjetnički program namijenjen bakama i djedovima, a u Gradu mladih na Granešini, 9. veljače. Dok se djeca igraju i zabavljaju, roditelji mogu razgovarati s članovima udruga, a održat će se i okrugli stol o upisu djece s posebnim potrebama-teškoćama u razvoju u predškolske
ustanove.

Za stručnjake će biti organizirani okrugli stolovi 5. veljače u
vrtićima i u Tribini grada Zagreba o zaštiti zdravlja djece s posebnim potrebama te prevenciji i provedbi mjera zaštite.

Specijalizirani, privatni i vjerski vrtić predstavit će se 13. i 14.
veljače u programu "Otvorena vrata", a kazalište "Trešnja" priredit će tijekom godine besplatne predstave za djecu s posebnim potrebama-teškoćama u razvoju tako da će vrtićima specijaliziranih ustanova darovati po deset ulaznica po predstavi .

Izdane su i posebne novine u 15.000 primjeraka, koje će se od ponedjeljka raspačavati po vrtićima, bolnicama, domovima zdravlja i gradskim knjižnicama. 

Novine će također sadržavati korisne savjete za roditelje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene