Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačkom Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport danas je predstavljen projekt "Zagreb - siguran dom svoj djeci grada", usmjeren prema djeci s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju.


Projekt će se idući tjedan provoditi u Zagrebu s naglaskom na savjetodavno-poučan rad za djecu i roditelje.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Društvo koje ne prihvaća drugačije ne može opstati' Slika nije dostupna Diskriminacija: Djeca ostala bez pomoći asistenata

Uz savjete i poduku za djecu i roditelje održavat će se stručna
predavanja, radionice za djecu i roditelje, predstavit će se udruge i održavati kulturno-zabavni programi. Projekt će se provoditi u gradskim vrtićima te u Gradu mladih u Granešini, kazalištu "Trešnji" i prostoru Tribini grada Zagreba.

Savjetodavno-edukacijski rad s djecom i roditeljima / skrbnicima održavat će se 6. i 7. veljače u gradskim vrtićima. 

To je osobito važno roditeljima djece koja ne pohađaju vrtiće, a posumnjali su ili prepoznali teškoće u nekom području razvoja svojeg djeteta. 

Roditelji će moći razgovarati sa stručnjacima vrtića koji će ih usmjeriti kako da riješe ili ublaže djetetove tegobe. 

U slučaju ozbiljnih teškoća osigurani su termini za savjetodavno-edukacijski rad za djecu i roditelje u specijaliziranim predškolskim ustanovama.

U kazalištu "Trešnji" 8. veljače održat će se stručno predavanje i umjetnički program namijenjen bakama i djedovima, a u Gradu mladih na Granešini, 9. veljače. Dok se djeca igraju i zabavljaju, roditelji mogu razgovarati s članovima udruga, a održat će se i okrugli stol o upisu djece s posebnim potrebama-teškoćama u razvoju u predškolske
ustanove.

Za stručnjake će biti organizirani okrugli stolovi 5. veljače u
vrtićima i u Tribini grada Zagreba o zaštiti zdravlja djece s posebnim potrebama te prevenciji i provedbi mjera zaštite.

Specijalizirani, privatni i vjerski vrtić predstavit će se 13. i 14.
veljače u programu "Otvorena vrata", a kazalište "Trešnja" priredit će tijekom godine besplatne predstave za djecu s posebnim potrebama-teškoćama u razvoju tako da će vrtićima specijaliziranih ustanova darovati po deset ulaznica po predstavi .

Izdane su i posebne novine u 15.000 primjeraka, koje će se od ponedjeljka raspačavati po vrtićima, bolnicama, domovima zdravlja i gradskim knjižnicama. 

Novine će također sadržavati korisne savjete za roditelje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju