Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Novo urušavanje tla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Susedgrada, u ulici Čičkovina 24 b, zbog klizišta tla nastalog uslijed kiše i zbog iskopane jame za temelje nove zgrade, kod susjedne četvoroetažne stambene zgrade pojavila se pukotina na vanjskom stubištu od oko jedan centimetar, izvijestila je zagrebačka Policijska uprava.

Riječ je o urbanoj vili na četiri etaže sa šest stanova, a dojavu o pukotini na vanjskom stubištu oko zgrade policija je dobila od njenih stanara danas oko podneva, izjavio je voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra zagrebačke policije Zdravko Svirčić.

Pročitajte i ovo Za dvojicom radnika na gradilištu još se traga Teška nesreća Srušio se zid na gradilištu trgovačkog centra u susjedstvu i poklopio radnike: Ima poginulih i nestalih Pala skela u središtu Zagreba - 3 oglasili se i o zidu u Maksimiru Državni inspektorat o padu skele u Petrinjskoj: "Utvrđene su nepravilnosti, zabranjeno je obavljanje nekih radova"

Stanari su također rekli kako je samo nekoliko metara od nosivih zidova njihove zgrade iskopana jama za novu stambenu zgradu te da je u prosincu 2007. godine građevinska inspekcija izdala rješenje o prekidu građevinskih radova te nove zgrade i naredila investitoru da hitno osigura gradilište kako se zemlja ne bi odronila.

No, policija je danas oko podneva dobila dojavu da se od postojeće četverokatnice odvojilo vanjsko stubište, a pukotina iznosi oko jedan centimetar, što je znak da sanacija nije izvedena, da i dalje dolazi do klizišta te da je građevinska jama ostala kakva jest, navode u policiji.

Policija je obavila očevid i pozvala građevinsku inspekciju.

Glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Kata Gojević poslijepodne je Hini potvrdila kako je građevinska inspekcija u prosincu 2007. prvi puta izašla na lokaciju u ulici Čičkovina, nalažući provođenje hitnih mjera, a što je izvođač, tvrtka Latibo d.o.o. i izvršila.

Građevinska inspekcija je protiv izvođača podnijela prekršajnu i kaznenu prijavu nadležnim sudovima zbog izvođenja radova na opasan način.

Glasnogovornica Gojević je također rekla kako je ovih dana ponovno aktivirano gradilište te da je došlo do odrona dva do tri kubika zemlje na jugozapadnoj strani gradilišta.

Građevinska inspekcija danas je, po dojavi, ponovno izišla na teren i naložila izvođaču izvođenje hitnih mjera zatrpavanja zapadnog dijela građevinske jame u roku 24 sata.

Ako izvođač tako ne postupi, to će u njegovom trošku izvršiti građevinska inspekcija, izvijestila je glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene