Pojačani nadzor prometa (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Pojačani nadzor prometa (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Iz PU karlovačke kazali su kako je riječ o "uobičajenoj preventivno-represivnoj akciji u cilju podizanja opće razine sigurnosti prometa".


Hrvatski autoklub danas je objavio kako su zbog kontrole vozila koju provodi MUP na autocesti A1 na dionici Zagreb-Karlovac kod odmorišta Draganić, u smjeru Zagreba, zatvorena pretjecajna i vozna traka te se promet odvija preko odmorišta Draganić.

Kolona vozila u smjeru Zagreba oko podneva bila je duga oko 1 kilometar. Iz Policijske uprave karlovačke na naš upit kazali su kako je riječ o uobičajenoj preventivno-represivnoj akciji u cilju podizanja opće razine sigurnosti prometa.

Na pitanje je li nešto konkretno potaknulo ovakvu akciju, jer ipak nije toliko uobičajeno da se promet s autoceste preusmjerava preko odmorišta u cilju kontrole vozila, Andrea Lenard, glasnogovornica PU karlovačke, kazala je tek da nije bilo konkretnog povoda te ponovila kako je akcija ovog tipa uobičajena i da će se uz nadzor policijskih službenika provesti nadzor onih vozila kod kojih se pokaže takva potreba.

No, kako smo kasnije neslužbeno saznali, riječ je o carinskoj kontroli vozila.