Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđeni na improvizaciju

Zadranima bez vode poručili da čekaju kišu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako preživjeti ljetne vrućine bez kapi vode, pitaju se stanovnici dijela Zadra i mjesta u zaleđu.

Drama s presušenim slavinama traje već tjednima i mještani su na rubu izdržljivosti. Nadležni poručuju da je razlog velika suša, a obilnija kiša se još ne nazire. Prazne slavine postale su dio svakodnevice u rubnim zadarskim četvrtima. Vode nema ni za lijek. Nedostatak vode Zadranima je ljeto pretvorio u noćnu moru.

Pročitajte i ovo Wings for Life utrka - 4 Svi su trčali za isti cilj FOTO Spektakularni prizori iz Zadra: Više od 8000 trkača na utrci Wings for Life Bojan Hajdin, predsjednik Udruge paraplegičara i tetraplegičara Wings for life Sve je spremno za spektakl u Zadru: "Događajima poput ovoga budi se svijest o osobama s invaliditetom"

'Ovo nam nije ovako bilo ni za vrijeme rata', kaže mještanka Milka Kaleb. Odgovori o problemima s opskrbom mnogima nisu stigli. 'Niti mi se javio županijski sanitarni inspektor, niti su mi se javili iz ministarstva za vode, kaže Zdenka Durut. Nadležni kažu kako je problem u suši, ali ni sustav ne funkcionira.

'Direktor Vodovoda je kazao da je mali promjer cijevi. Iz toga mi zaključujemo da tehnički to nije urađeno kako treba', objašnjava Sandro Švenjak.Ništa bolje nije ni u zadarskom zaleđu, u Zemuniku ne pamte ovakvu nestašicu vode.
Ogorčenje je na vrhuncu, a boce su jedino rješenje.

U kafićima je kaos i za pranje suđa potrebna je asistencija. Zbog suhih slavina u zadarskom zaleđu nema ni zalijevanja okućnica i vrtova. Mještanima preostaje tek poslušati savjet Vodovoda u prikupljanju minimalnih količina vode, naravno kad je ima u sustavu. Do povratka u normalan život, stanovnici će, izgleda, morati pričekati kraj ljetnih mjeseci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene