Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojekt vrijedan 14.200.000 kuna

Može se kad se hoće: Zadarski vrtići uvode promjene koje će olakšati život brojnim roditeljima

Vrtić (Foto: Getty Images)
Vrtić (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Od ponedjeljka, 1. travnja u sedam dječjih vrtića u Zadru uvodi se poslijepodnevna smjena ili produljeni boravak, a taj projekt, vrijedan 14.200.000 kuna, financira se iz Europskoga socijalnog fonda.

Riječ je o projektu "Mreža ZaDar - mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja", koji je u utorak predstavljen u Kneževoj palači u Zadru. Nositelj projekta je Grad Zadar, a partneri dječji vrtići "Radost", "Sunce", "Maslačak", "Ribica", "Šuškalica", "Golubica" i "Klokan". Projekt je vrijedan 14,200.000 kuna, a financira se iz Europskoga socijalnog fonda, rekao je pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očekuju i rast plaća Zagreb povećao mjesečnu subvenciju privatnim i vjerskim vrtićima, pogledajte za koliko Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile"

U produljenom boravku vrtići će raditi od 14 do 22 sata, a zaposlit će više od 70 odgojitelja i tehničkog osoblja. U sklopu projekta uvest će se i novi programi, poput Montessori metode, koja će se prvi put uvesti u Dječji vrtić "Radost", a u privatne vrtiće "Maslačak" i "Ribica" uvest će se eko-odgoj. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene