Na gradskom vijeću Grada Zadra gradonačelnik tog grada Branko Dukić odbrusio je SDP-ovoj gradskoj vijećnici Ireni Dragić na pitanje o njegovoj plaći i invalidnini koju on prima. Dragić smatra da su njegova primanja nezaslužena, na što joj je zadarski gradonačelnik poručio da zapali joint i opusti se kad ona dođe na vlast.

Galerija


Irena Dragić, SDP-ova gradska vijećnica u Zadru, utvrdila je na gradskom vijeću Grada Zadra da gradonačelnikova primanja, uključujući i invalidninu, nisu zaslužena.

Vezani članci Zagreb iz zraka - 3 Bitka za Zagreb: SDP se dvoumi, a i HDZ kao da miruje. A imaju zajednički cilj - nakon više od 20 godina srušiti Milana Bandića Oporba napušta zgradu Sabora Odbijene oporbene inicijative o radu Stožera tijekom krize, osnivanju istražnog povjerenstva...

''Što da kažem? Gradonačelnikova plaća je takva kakva je. Niti sam je ja birao niti sam je tražio, nego sam došao na ovo mjesto i ona je takva kakva je. Kad vi budete možda jednog dana gradonačelnica, vi se, naravno, odreknite, poput svih vaših socijalističkih metoda. Što se tiče invalidnine – da, primam 114 kuna invalidnine. I što je tu problem?'', odgovorio je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

''Znači, vi upadate nekome i u ona prava koja su im određena. Vi bi sve to ukinuli. Vi bi nama i život ukinuli, da samo možete. Tako se dijelom i ponašate jer vi nikad niste znali raditi niti graditi. Ali znali ste zapovijedati, to da'', odgovorio je Dukić i istaknuo je da je, kao ginekolog, i dalje dostupan svojim pacijenticama te da mjesečno dva puta radi u bolnici.

''A vi kad dođete na vlast, vi si onda sjednite malo na travicu, zapalite jedan mali joint i lagano dišite'', poručio je gradonačelnik gradskoj vijećnici i popraćen smijehom napustio govornicu.