13 osoba u dobi od 22 do 54 godine sumnjiči se za kaznena djela prostitucije, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH.


Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad trinaest osoba u dobi od 22 do 54 godine koje se sumnjiči za kaznena djela prostitucije, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH.

30-godišnjakinju, 49-godišnjaka, 35-godišnjaka i 30-godišnjaka se sumnjiči da su u proteklih nekoliko mjeseci na zadarskom području, organizirali šest ženskih osoba i omogućili im pružanje seksualnih usluga većem broju osoba za iznose od po nekoliko tisuća kuna, javlja MUP.

'Glavna među njima, 30-godišnjakinja sa zadarskog područja, je sa trojicom muškaraca (jedan je iz Zadra, drugi iz Biograda, dok je treći sa šireg zadarskog područja), jedina dobila kaznenu prijavu za prostituciju, jer je organizirala pružanje seksualnih usluga tako što je za to „pronašla“ i angažirala šest djevojaka. One su prijavljene prekršajno', piše Zadarski.hr te dodaje kako su djevojke seksualne usluge pružale u najvećem broju slučajeva na jahtama, a dijelom i u unajmljenim stanovima u Zadru. Svoje su usluge muškarcima naplaćivale 1500 do gotovo pet tisuća kuna (200 do 500 eura), zavisno od tražene usluge.

49-godišnjaka, 29-godišnjakinju i 38-godišnjaka se također sumnjiči da su, u srpnju, posredovali u kupoprodaji manje količine droge kokain korisniku seksualnih usluga za iznos od nekoliko tisuća kuna dok se 36-godišnjaka i 30-godišnjakinju sumnjiči da su 38-godišnjem državljaninu BiH pomogli u ilegalnom prelasku granice te mu omogućili boravak i rad na zadarskom području.

Protiv počinitelja se podnose optužni prijedlozi zbog odavanja prostituciji nadležnom Prekršajnom sudu te kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog navedenih kaznenih djela.