U središnjoj Dalmaciji u ponedjeljak je zabilježen rekordan prometni kolaps, s rekordnom kolonom između Splita i Omiša dugom čak 30 kilometara. Nešto iza 14 sati te se ogromna kolona smanjila na "tek" uobičajenih pet do deset kilometara dužine.

Galerija


Prema najnovijim informacijama Hrvatskog auto-kluba, kilometarska kolona je na izlazu iz Splita prema Podstrani. Na ulazu u Šibenik kolona je duga 3 kilometara, dok se ona na ulazu u Makarsku polako smanjuje, te se ne čeka dugo.

Vezani članci Hitna pomoć/ilustracija (Foto:Ivo Čagalj/Pixsell) Splitu prijeti kolaps: "Ovako nije bilo ni u vrijeme rata. Ako ovo ne stane bujati doći će trenutak kada više nećemo moći raditi!" Prosvjed stanara Bačvica zbog regulacije prometa kod trajektne luke (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Veliki prosvjed Splićana: "Da je ego manji, grešku biste odavno priznali"

Prometni čepovi u špici turističke sezone za Split i okolicu su svakodnevica, no u ponedjeljak je zabilježena nezapamćeno duga kolona vozila na dionici prema Omišu, duga čak 30 kilometara, piše Slobodna Dalmacija.

Do 14 sati, kad se navedena kolona ipak malo razvodnila i smanjila na između pet do deset kilometara dužine, vozačima je od Splita do Makarske put trajao i više od tri sata.

Zapravo svi prilazi Omišu su zakrčeni kilometarskim kolonama, jer je i na južnom ulazu u grad prometni kolas, s kolonom vozila dugom oko pet kilometara.

Prilaz Splitu iz smijera Dubrovnika isto tako je spor, a kolona vozila proteže se praktički do Omiša. Veliki prometni čep je i na ulazu u SPlit iz smijera Klisa.

Zbog svega navedenog grad Omiš je praktički prometno paraliziran i izoliran.

Velike kolone vozila zabilježene su i na prilazima Zadru, javlja zadarski.hr.

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, povremeno i u smjeru unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (D8), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te na pojedinim graničnim prijelazima, izvijestio je HAK.

"Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje trenutačnim uvjetima i pripaze na sigurnosni razmak između vozila", napominju iz HAK-a.