Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nisu uključeni OPG-ovi

HGK objavio podatke o uskrsnoj potrošnji: ''Pad je osjetan, ali gospodarstvo nije stalo''

Trgovački centar, ilustracija
Trgovački centar, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Ove smo godine za uskrsne blagdane potrošili 1,194 milijardi kuna, što je za 14 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani, kada je potrošnja u svim djelatnostima iznosila 1,4 milijarde kuna.

''Iako je pad osjetan, ove brojke pokazuju da gospodarstvo nije stalo, unatoč posljedicama zabrane i ograničenja rada zbog koronavirusa'', istaknula je direktorica Sektora za trgovinu Hrvatske gospodarske komore Tomislava Ravlić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna revidirani proračun Europska komisija predlaže 1,85 bilijuna eura za oporavak europskog gospodarstva Slika nije dostupna Usmjeriti ih prema ugroženima Hrvatska udruga poslodavaca: ''Vlada hitno treba objaviti daljnje mjere pomoći gospodarstvu''

Prema podacima Porezne uprave, u promatranom razdoblju (od velikog četvrtka do uskrsnog ponedjeljka), ukupno je u trgovini fiskalizirano 976 milijuna kuna, a u trgovini na malo 838,2 milijuna kuna.

''Ako uzmemo u obzir da u ove brojke nisu uključeni rezultati prodaje OPG-ova online kanalima koji su osjetno porasli u posljednjih nekoliko tjedana, možemo reći da se zasad sasvim solidno nosimo s krizom, odnosno da nema drastičnog pada potrošnje kojeg smo se svi pribojavali'', zaključila je Ravlić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene