Trgovački centar, ilustracija
Trgovački centar, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Ove smo godine za uskrsne blagdane potrošili 1,194 milijardi kuna, što je za 14 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani, kada je potrošnja u svim djelatnostima iznosila 1,4 milijarde kuna.


''Iako je pad osjetan, ove brojke pokazuju da gospodarstvo nije stalo, unatoč posljedicama zabrane i ograničenja rada zbog koronavirusa'', istaknula je direktorica Sektora za trgovinu Hrvatske gospodarske komore Tomislava Ravlić.

Vezani članci Party u Zagrebu VIDEO Koronaparty uz hit Mate Bulića usred Zagreba: "Sve mjere ispadaju farsa. Što da mislimo mi koji ih se pridržavamo?" Velik odaziv na cijepljenje u Koprivnici Odaziv na cijepljenje danas dobar, prolazila i AstraZeneca: "Ne vrijedi odbijati. Moram opet čekati. Onda radije sad"

Prema podacima Porezne uprave, u promatranom razdoblju (od velikog četvrtka do uskrsnog ponedjeljka), ukupno je u trgovini fiskalizirano 976 milijuna kuna, a u trgovini na malo 838,2 milijuna kuna.

''Ako uzmemo u obzir da u ove brojke nisu uključeni rezultati prodaje OPG-ova online kanalima koji su osjetno porasli u posljednjih nekoliko tjedana, možemo reći da se zasad sasvim solidno nosimo s krizom, odnosno da nema drastičnog pada potrošnje kojeg smo se svi pribojavali'', zaključila je Ravlić.