Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeca na liječenju

Za svaku pohvalu: Renovirana 3 stana za roditelje djece oboljele od malignih bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji čija djeca boluju od malignih bolesti suočavaju se s nizom problema za vrijeme boravka njihove djece u Zagrebu na liječenju. Stoga je udruga Ljubav na djelu pokrenula plemenitu akciju i renovirala 3 stana koja im je Grad Zagreb dao na korištenje. U stambenu zgradu u samom središtu grada već se uselila obitelj Milić iz Vukovara. Njihova se jednoipolgodišnja kćerkica Anabela liječi u zagrebačkoj bolnici u Klaićevoj.

Anabela je imala tek 9 mjeseci kad joj je dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu. A onda je uslijedilo pitanje - gdje boraviti za vrijeme njezine hospitalizacije u Zagrebu. A smještaj u glavnome gradu nije jeftin. 'Selili smo se više puta privatno i svakako', kaže Anabelin tata Dražen Milić.

Pročitajte i ovo Laboratorij za sekvenciranje tumora - 3 Vrijedna investicija Ovakav laboratorij za liječenja raka uz Hrvatsku imaju još samo Njemačka i Švicarska Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

Za privatni smještaj, samo za jednu osobu, potrebno je izdvojiti 150 kuna, a za hotelski najmanje 350 kuna po danu. Obitelji je sada lakše. Postali su korisnici gradskog stana, čije je uređenje, zahvaljujući dobrim ljudima, financirala udruga Ljubav na djelu. 'Svaki stan ima svoje sanitarije, svoju kuhinju. Znači, jedna obitelj može ovdje stanovati bez problema', kaže predsjednica udruge Ljubav na djelu, Ljiljana Lacković Vuletić.

Je li Zrinkino pismo uspjelo? Ostojić obećava promjene pravila

A boravak bolesnog djeteta s roditeljem, od velike je važnosti. 'Djeca koja su u jednoj takvoj teškoj situaciji, moraju biti u okruženju roditelja. To je nešto što svakom lijeku, svakoj terapiji, svakoj vrsti liječenja pomaže 25 do 35 posto', tvrdi ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo.

Najbolje to zna mama Nikolina, koja je sada s Anabelom 24 sata na dan. 'Srećom na tim kemoterapijama ona bude po nekoliko dana, ovo ostalo je s nama, tako da joj je ipak lakše nego da je konstantno u bolnici', kaže Nikolina Milić.

A najveća im je želja da njihova curica ozdravi i da što prije, trajno odu kući.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene