Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za obranu Ane Magaš pola milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je Ani Magaš u ponovljenom suđenju kazna smanjena za samo 1,5 godinu zatvora, (s 9,5 na 8 godina), njezin zadarski odvjetnik Marko Marinović svoje je usluge naplatio 499.000 kuna.

Nazivajući svoj braniteljski rad "složenom obranom", odvjetnik Marko Marinović, inače suprug Ingrid Antičević, u troškovnik je uvrstio i dvije stavke koje, po običajima njegove profesije, nemaju nikakve veze s odvjetničkim poslom, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Može natrag u odvjetništvo Odvjetniku Marinoviću ukinuta suspenzija zbog slučaja Magaš Slika nije dostupna Proceduralna pogreška Marinoviću ponovno ukinuta 9-godišnja zabrana rada

Uložio je, kaže, silan trud da uljepša medijsku predodžbu o svojoj klijentici, "beskrupuloznoj ubojici", pa se još izložio i opasnosti od sukoba s lokalnom dinastijom Magaš. 

"Odvjetnik se usto morao suprotstaviti i moćnoj obitelji oštećenih, što sve daje posebnu težinu ovom predmetu", tako Marinović piše na kraju troškovnika, s datumom 14. listopada 2006. Troškovnik iznosi punih osam stranica. 

Ubojstvo nakon svađe

Ana Magaš, naime, ubila je muža nakon dugotrajne obiteljske drame kojom se zadarska javnosti već dulje vrijeme potiho naslađivala. 

Priznavši ubojsto, optuženica je pokušala objasniti da se branila od muževih fizičkih napada. I doista, vještaci su otkrili ozljede na njezinim leđima. Potvrdili su također da je suprug prstom stiskao njezin grkljan... 

No, budući da je žrtvin otac Joso Magaš, bivši direktor "Tankerske plovidbe", direktor gradskih Tržnica i poslovni ortak svekolikog vlasnika lokalnih medija, Ana Magaš je profilirana ovako: premda počašćena brakom sa članom tajkunske obitelji, oduvijek je bila nezahvalna. 

Sebi je prisvojila pravo da uvečer izlazi kao i njezin muž, da ne zaboravlja njegove uvrede, prijetnje i pljuske, čak da mu prijeti razvodom. 

Tako se dogodilo da je sud zadarskog "maloga mista" propustio detektirati, na primjer, da je Lucijan Magaš imao ljubavnicu, čiji su učestali telefonski pozivi ostali zabilježeni u njegovu mobitelu. 

Kako je riječ o jednoj mladoj Benkovčanki, narkomanki, sin Jose Magaša nije bio posve nepoznat ni lokalnim narkokrugovima. Lokalne novine, naprotiv, predstavile su ga kao mladića koji je puno obećavao, odnosno kao najmlađeg inspektora Tankerske plovidbe.

Istina je opet preskočena: poput većine tajkunske djece, Lucijan Magaš takvu je titulu osvojio daleko manje zbog svojih sposobnosti, a mnogo više zahvaljujući ocu koji je pak zadužio lokalnu politiku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene