Božo Galić
Božo Galić Foto: Davorin Visnjic/Pixsell

Vukovarsko-srijemski župan i član Predsjedništva županijskog HDZ-a Božo Galić predstavio je u petak kandidaturu za mjesto potpredsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima te poručio kako podupire kandidaturu aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića za novi mandat.


Predstavljajući kandidaturu u vinkovačkom hotelu Admiral, u nazočnosti brojnih članova HDZ-a iz Vinkovaca i drugih mjesta u županiji, Galić je naglasio da je Vlada premijera Plenkovića puno učinila za razvoj Vukovarsko-srijemske županije i cijele Slavonije, ali ipak u dovoljnoj mjeri nisu prepoznati strateški projekti najistočnije hrvatske županije.

Vezani članci Andrej Plenković EKSKLUZIVNO Ovo je poruka koja je uzbunila HDZ-ovce, oglasio se i Plenković: "Druga ekipa je shvatila da gube" Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a Plenković zbog korone otkazao predizborne skupove! Jandroković: ''Rezultate će dočekati kao u pjesmi Frane Lasića zagrljeni, zagrljeni''

"Moja snaga je s vama i u realizaciji svih projekata na kojima smo radili ovih proteklih godina. Vrlo dobro koristimo sredstva iz EU fondova ali nismo zadovoljni jer nam mladost odlazi", rekao je župan Božo Galić. Dodaje kako je nezadovoljan sporom realizacijom državnih projekata na području Vukovarsko-srijemske županije.

Također je podsjetio da u ovom trenutku na području županije ima ugovorenih poslova u vrijednosti od tri milijarde kuna.

"Zalažem se za reorganizaciju Hrvatskih šuma, daleko brža obnova željezničke pruge Vinkovci-Zagreb te izgradnja pogranične ceste Ilok – Lipovac – Strošinci, koja je trenutačnu najbitnija za našu županiju", naveo je Galić.

Govorili su i ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota, koji je predstavio strateške projekte županije, te direktor Centra kompetencija Vinkovci Ivan Ambroš. (Hina)