Zoran Milanović (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Zoran Milanović (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Vukovarski HDZ osvrnuo se na subotnji incident u Vukovaru kada je izviždan šef SDP-a Zoran Milanović. Tvrde da je sam kriv za zvižduke.


Iz vukovarskog HDZ-a poručili su u ponedjeljak kako je isključivi krivac za zvižduke i poruke koji su u subotu, dok je u sklopu predizborne kampanje Narodne koalicije obilazio središte Vukovara, bili upućeni predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću, krivac Milanović sam.

"Opovrgavajući navode GO SDP-a Vukovar moramo reći da je prava istina kako je za reakciju građana grada Vukovara isključivi krivac Zoran Milanović. On je prolazeći pored štanda HDZ-a koji je višestruko bio posjećeniji nego štand SDP-a prozvao ljude "huškačima". Uvidjevši da ti isti stoje ispred štanda, te da se ne radi o nekoj namjeri "presretanja" čak se i ispričao. Njegova reakcija nakon prozivanja "Šta ste došli huškati?" je bila ispod svakog nivoa, a ponajmanje nivoa državnika, na što su okupljeni građani reagirali negodovanjem”, navodi se u priopćenju vukovarskog HDZ-a.

Članove GO SDP-a optužili su da se služe lažima i objedima jer im, kako se ističe, ne odgovaraju "dobre priče" koje dolaze iz Vukovara u vrijeme kada vlast u tome gradu obnaša HDZ.

Dok su u subotu, u sklopu predizbornih aktvinosti, središtem Vukovara prolazili čelnici Narodne koalicije, predsjedniku SDP-a i kandidatu koalicije za predsjednika Vlade Zoranu Milanoviću, u trenutku dok je prolazio pored obližnjeg HDZ-ovog predizbornog štanda, upućeni su zvižduci te su mu dobacivane poruke da odlazi iz Vukovara. Milanović se najprije zaustavio, a potom udaljio od HDZ-ovog štanda te one koji su mu dobacivali ispod glasa nazvao "šakom jada".

Zvižduke i uvrede upućene predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću osudio je vukovarski SDP ocjenivši ih sramotnima uz tvrdnju kako su bili potaknuti od strane predsjednika HDZ-a Vukovar, Damira Barne, i potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Vukovara, Philipa Karaule. (Hina)