Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vukovarski HSP protivi se nedavno izrečenoj inicijativi vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe kako bi hrvatski i srbijanski predsjednici Ivo Josipović i Boris Tadić za mjesto svog prvog susreta trebali odabrati Vukovar, rečeno je na konferenciji za novinare u gradskoj podružnici HSP-a.


Dopredsjednik podružnice Petar Macut naveo je kako se HSP protivi dolasku Tadića u Vukovar jer smatra da je Tadićeva 'politika protuhrvatska'. Po njegovim riječima, 'na Pantovčak može doći tko hoće, ali na Ovčaru mogu doći samo oni koji suosjećaju s narodom čije su žrtve tu pokopane'. Macut se osvrnuo i na najnoviji broj tjednika 'Novosti' koji u Zagrebu izdaje Srpsko narodno vijeće, na naslovnici kojega, kako kaže, 'vrišti da se provodi segregacija Srba u Vukovaru'.

>> Josipović i Tadić mogli bi se sastati u Vukovaru

Vezani članci Prometna nesreća, ilustracija - 4 Tragedija kod Vukovara: Motociklist poginuo nakon što mu je prednost oduzeo 72-godišnji vozač automobila Sjekira, ilustracija Sjekirom na policajca: Pijana nazvala policiju, a onda ih napala zajedno s muškarcem, u samoobrani se koristio suzavac

'Istina je upravo suprotna. Srbi zahtijevaju samosegregaciju, žele se isključivo školovati u svojim razredima i školama', zaključio je Macut. Također je izvijestio kako je HSP do sada prikupio 5600 potpisa za inicijativu za raspisivanje referenduma o izmjeni stavka 3. članka 61. gradskog statuta koji daje pravo uporabe ćirilice srpskoj nacionalnoj manjini u javnoj i službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga grada Vukovara. 'Nedostaje nam još tisuću potpisa i nema sumnje da ćemo ih prikupiti. Nadamo se međutim kako će se na sjednici gradskog vijeća 23. ožujka ukinuti prijeporni članak te referendumom neće biti ni potreban', kazao je Macut. (Hina)