Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesto prvog susreta

Vukovarski gradonačelnik protiv susreta Tadić Josipović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski HSP protivi se nedavno izrečenoj inicijativi vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe kako bi hrvatski i srbijanski predsjednici Ivo Josipović i Boris Tadić za mjesto svog prvog susreta trebali odabrati Vukovar, rečeno je na konferenciji za novinare u gradskoj podružnici HSP-a.

Dopredsjednik podružnice Petar Macut naveo je kako se HSP protivi dolasku Tadića u Vukovar jer smatra da je Tadićeva 'politika protuhrvatska'. Po njegovim riječima, 'na Pantovčak može doći tko hoće, ali na Ovčaru mogu doći samo oni koji suosjećaju s narodom čije su žrtve tu pokopane'. Macut se osvrnuo i na najnoviji broj tjednika 'Novosti' koji u Zagrebu izdaje Srpsko narodno vijeće, na naslovnici kojega, kako kaže, 'vrišti da se provodi segregacija Srba u Vukovaru'.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

>> Josipović i Tadić mogli bi se sastati u Vukovaru

'Istina je upravo suprotna. Srbi zahtijevaju samosegregaciju, žele se isključivo školovati u svojim razredima i školama', zaključio je Macut. Također je izvijestio kako je HSP do sada prikupio 5600 potpisa za inicijativu za raspisivanje referenduma o izmjeni stavka 3. članka 61. gradskog statuta koji daje pravo uporabe ćirilice srpskoj nacionalnoj manjini u javnoj i službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga grada Vukovara. 'Nedostaje nam još tisuću potpisa i nema sumnje da ćemo ih prikupiti. Nadamo se međutim kako će se na sjednici gradskog vijeća 23. ožujka ukinuti prijeporni članak te referendumom neće biti ni potreban', kazao je Macut. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene