Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvornicu mineralnih gnojiva s pakirnicom na ulazu u grad Vukovar, u koju je talijanska tvrtka 'Adriatica Dunav' d.o.o. uložila 18 milijuna eura, otvorila je premijerka Jadranka Kosor.


U govoru na svečanosti otvorenja tvornice, u koju će se dopremati gotove sirovine te miješati i pakirati za izvoz, Kosor je pozvala moguće ulagače da se zainteresiraju, kako je kazala, barem za jedan od 30-ak velikih investicijskih projekata koje je nedavno predstavila vlada.

Vezani članci Vukovarski vodotoranj - 2 Prestižno društvo: Vodotoranj u Vukovaru stao uz bok Eiffelovom tornju te velebnom Burj Khalifi iz Dubaija Izgorjeli tvornički kompleks u Dugoj Resi Maloljetnik podmetnuo požar u tvorničkom kompleksu u Dugoj Resi, nastala šteta od 17 milijuna kuna

>> Kosor: Imamo akcijski plan!

'Želim da i ova investicija pokaže da mi u Hrvatskoj i te kako nastojimo stvoriti sve uvjete za dobro i pozitivno ozračje za one koji žele ulagati, raditi i graditi', poručila je Kosor, dodavši kako vlada intenzivno radi na stvaranju boljih uvjeta za razvoj gospodarstva. To će, kako je ocjenila, biti jedan od najvažnih vladinih poslova i u 2011. Također je zahvalila Italiji na potpori ulasku Hrvatske u Europsku uniju (EU).

Zaposliti još 50 radnika

Suvlasnik tvrtke 'Adriatica Dunav' d.o.o. Masimo Fero istaknuo je kako će se u vukovarskoj tvornici mineralnih gnojiva proizvoditi oko 250.000 tona gnojiva na godinu predviđena za izvoz na tržišta Srbije, BiH, Rumunjske, Bugarske i Mađarske. Trenutačno je zaposleno 50, a planira se zaposliti još toliko radnika, kazao je Fero i dodao kako će godišnji promet tvornice biti 60 milijuna eura.

Talijanski veleposlanik u Zagrebu Alessandro Pignatti Morano di Custoza poručio je kako Italija snažno podupire ulazak Hrvatske u EU, a sudjelovanje talijanskog kapitala u hrvatskom gospodarskom oporavku najbolji je, kako je ocijenio, konkretni oblik pomoći Italije Hrvatskoj na europskom putu. Svečanosti su nazočili i ministar gospodarstva Đuro Popijač, ministar poljoprivrede Petar Čobanković, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo te velik broj vukovarskih gospodarstvenika. (Hina)