Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lučki kapetan opisao tijek akcije

Usred nevremena zapeo putnički brod u creskom zaljevu: ''Stao im je stroj i bila je to dosta rizična situacija''

Darko Glažar
Darko Glažar Foto: DNEVNIK.hr
Od petka traje potraga za nestalim Talijanom koji je pao s brodice u more u blizini Rijeke. Reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak donosi detalje.

Za nestalim Talijanom koji je u petak pao s broda aktivno se traga od petka popodne. Njegova žena, koja je bila s njim u to vrijeme i obavijestila o nesreći, na sigurnom je dok je sudbina njezinog muža još neizvjesna.

No, ovih je dana bilo još nesreća na moru, a jednu od njih opisao je i lučki kapetan u Rijeci Darko Glažar u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Martinom Bolšec Oblak.

"Bilo je jučer jako loše vrijeme, iznenada se digla nevera, imali smo slučaj u creskom zaljevu" rekao je i objasnio da se radilo o putničkom brodu koji je zapeo u creskom zaljevu s 39 putnika i tri člana posade.

''Usred nevremena im je stao stroj i bila je to dosta rizična situacija. Uzeli smo ih u tegalj jer je bilo prekritično da bi se ljude prekrcavalo i na sigurno smo ih doteglili u cresku luku. Bila je to uspješna akcija'', kazao je Glažar.

Skrenuo je i pažnju na Nautički informacijski servis (nIS), naime, riječ je o višejezičnoj besplatnoj aplikaciji za pametne telefone Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI).

Pročitajte i ovo Damir Krnić iz Gradišta Nevrijeme uništilo domove Šteta nastala u Slavoniji još će se dugo sanirati: "Užas. Jedva smo žive glave izvukli. Ovu kuću još otplaćujem"

Pročitajte i ovo Gospođa spašena tijekom oluje - 3 Sve zabilježeno na snimci Priča o velikoj hrabrosti dobila nastavak: Snježana je pronašla nepoznatog muškarca koji ju je spasio tijekom oluje - ''Ja sam mislila da je gotovo, da nema dalje''

Namijenjena je zapovjednicima jahti, voditeljima brodica, ribarima, roniocima, kupačima i drugim osobama koji provode vrijeme uz obalu i na moru.

nIS je razvijen kako bi korisnik aplikacije mogao dati lučkim kapetanijama i drugim službama sigurnosti plovidbe i suzbijanja onečišćenja mora, a posebice službi traganja i spašavanja na moru, bitne i detaljne podatke na jednostavan i brz način, ali i da bi korisniku u svakom trenutku i na svakom mjestu bili lako dostupni podaci bitni za njegovu vlastitu sigurnost na moru i uz obalu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene