Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smirivanje vremena

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za produženi vikend!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutro će u većini krajeva biti djelomice, a na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano. Uz promjenjivu naoblaku malo kiše moguće je u Slavoniji i Lici, dok će se u Dalamciji zadržati više oblaka.

Vrijeme je većim dijelom dana bilo promjenjivo oblačno, no bilo je i sunčanih razdoblja. U gorju i Dalmaciji uglavnom malo kiše ili pokoji pljusak. U četvrtak će biti sunčanije, većinom i suho, mala je mogućnost za kišu u Slavoniji i gorskoj Hrvatskoj, jedino što će se u Dalmaciji zadržati promjenjvije uz kratkotrajne pljuskove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POBOLJŠANJE NA VIDIKU Kad se vraća ljeto? Čeka nas još malo kiše, a onda povratak na staro Slika nije dostupna Donosimo detaljnu prognozu za Uskrs Za ovakvu se prognozu ipak treba pripremiti

Na jugu će zato i biometeorološke prilike biti nepovoljne, dok će u većini zemlje pak vrijeme povoljno utjecati na naše raspoloženje i radnu energiju.

Više SUNCA opet u...

U polju smo srednjeg tlaka, no nad našim područjem i u četvrtak će se zadržavati jedan dio vlažnog, nestabilnog zraka vezanog uz ovu ciklonu. Ciklona će se malo doduše pomaknuti na jugoistok, pa će kišu uglavnom donijeti jugu zemlje.

Jutro će u većini krajeva biti djelomice, a na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano. Uz promjenjivu naoblaku malo kiše moguće je u Slavoniji i Lici, dok će se u Dalamciji zadržati više oblaka, pa će od jutra mjestimice biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom. Puhat će slaba do umjerena, na sjevernom dijelu prijepodne još i jaka bura, no slabjet će.

Jutarnja temperatura, na kontinentu od 12 do 15 celzijevih stupnjeva, u gorju između 9 i 12, a na moru većinom od 15 do 20 stupnjeva.

Djelomice sunčano na kontinentu će se nastaviti i u drugom dijelu dana, tek u Slavoniji postoji mogućnost i za malo kiše. Bit će i malo toplije nego danas uz temperaturu uglavnom između 22 i 26 stupnjeva.

Prognoza za vikend: Bit će sunca, ali i pljuskova

Na sjevernom Jadranu ipak nešto više sunca i također ugodnih 24 do 26 stupnjeva. U gorju će biti malo manje toplo, od 21 do 24, a kao i u Slavoniji i ovdje tijekom dana ima šansi za malo kiše. Bura će oslabjeti pa će mjestimice puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji i sutra promjenjivo oblačno, povremeno s kišom ili kraćim grmljavinskim pljuskovima. Puhat će zapadnjak i sjeverozapadnjak, a najviša dnevna temperatura bit će između 23 i 25 stupnjeva.

UV-indeks će nad većim dijelom zemlje sutra biti visok, samo u Dalmaciji gdje će biti i oblačnije umjeren.

U petak nam nad kopneno područje stiže jedno prolazno naoblačenje pri čemu će mjestimice biti i malo kiše. No za vikend zato ponovno sunčanije i uglavnom suho, a zatim i toplije.

Na Jadranu će idućih dana biti djelomice ili pretežno sunčano i toplo. Samo bi u petak, i to prolazno, na sjevernom dijelu uz nešto više oblaka moglo biti malo kiše ili pokojeg pljuska.

Od četvrtka u većini krajeva sunčanije i uglavnom suho. Samo će se u Dalmaciji zadržati više oblaka uz kratkotrajne pljuskove. U petak prolazno naoblačenje, a za vikend onda opet sunčano i toplo. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene