Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka ih duga noć

Vrhunac vodenog vala u Osijeku: Okolna mjesta u najvišem stupnju opreza za obranu od poplave

Aktualno Galerija Povišen vodostaj rijeke Drave - 1 Povišen vodostaj rijeke Drave - 1 Foto: Vijesti u 17 Povišen vodostaj rijeke Drave - 2 Povišen vodostaj rijeke Drave - 2 Foto: Vijesti u 17 Povišen vodostaj rijeke Drave - 3 Povišen vodostaj rijeke Drave - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Povišen vodostaj rijeke Drave - 4 Galerija 1/4 >>
Vrhunac vodenog vala stigao u Osijek gdje zasad nema opasnosti, no u brojnim okolnim mjestima sve je spremno za borbu protiv rijeke Drave.

 

Drava i dalje prijeti. Vrhunac vodenog vala stigao je u glavni grad Slavonije – Osijek. Iako sam grad nije u opasnosti od poplave, jer voda se izlijeva na lijevu obalu rijeke Drave, mnoga okolna mjesta su u najvišem stupnju opreza i obrane od poplave.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Tragedija u Grčkoj Milanović o BBB-ima u pritvoru: ''Sad ih trebaju pustiti, veliku većinu...''

U Nardu je voda došla tik uz kuće. U Satnici su se rijeke Vučica i Karašica izlile preko nasipa. Najgore je stanje u naselju Karašica, gdje do prelijevanja preko postavljenih box barijera nedostaje 40 centimetara. Kako vodostaj još uvijek raste, noć u naselju Karašica provest će se u obrani od poplave.

"Za Osijek neće biti ugroze. Mi ćemo ostati samo u redovnim mjerama, nikakve izvanrednih mjera neće biti. Više se bavimo pojedinim izoliranim područjima gdje treba pomoći ljudima, da li je to područje ušća Karašice, uz Karašicu ili na nekim lokacijama gdje se trudimo i niskoležećim objektima pomoći", rekao je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

Pročitajte i ovo Teška nesreća na A4 Užasna prometna VIDEO Tragična nesreća na autocesti A4: Vozačica automobila smrtno stradala

"Izgleda da je ovo vrhunac, možda do navečer, ali mislim da će to biti sve u redu" poručio je Boris Wilhelm iz Karašice i dodao je je ujutro bio zabrinut, no da sad sve funkcionira.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene