Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ugroze za stanovnike

Vrhunac vodenog vala Dunava tek se očekuje: Vodostaj će značajno porasti

Dunav
Dunav Foto: Vlado Kos/Cropix
Vodeni val koji se trenutno nalazi u Mađarskoj trebao bi u nedjelju stići u Hrvatsku. Očekuje se značajan porast vodostaja, ali ništa što bi uključivalo proglašavanje izvanrednih mjera obrana od poplave.

 Vrhunac vodenog vala na Dunavu u Hrvatskoj se očekuje tijekom nedjelje, za sada nema ugroze za stanovništvo, a procjenjuje se da neće biti potrebe za proglašavanjem izvanrednih mjera obrane od poplava, doznaje se u subotu u osječkom vodno-gospodarskom odjelu (VGO) Hrvatskih voda.

"Vodostaj Dunava je pod kontrolom. Dionice, za koje je mjerodavan vodomjer Batina u Baranji, u redovnoj su obrani od poplava, redovito se obilaze i pregledavaju pa za sada nema nikakvih problema", rekao je Hini zamjenik direktora osječkog VGO-a Hrvatskih voda Mario Spajić.

Pročitajte i ovo Priveden Vjekoslav Potočanac - 1 da ne utječe na svjedoke FOTO Sud odlučio: Bivši ravnatelj Županijskog Centra za socijalnu skrb zbog prijave za nasilje u obitelji ide u istražni zatvor

Ističe kako je vrhunac vodnog vala trenutno na području Baje u Mađarskoj, oko 50 kilometara uzvodno od granice s Hrvatskom, a očekuje se da će u Hrvatsku ući tijekom nedjelje, popodne ili predvečer.

"Prema sadašnjim prognozama, ne očekuje se proglašenje izvanrednih mjera obrane od poplava, koje se na području Batine proglašavaju kod vodostaja od 650 centimetara. Prve prognoze pokazivale su da bi to bilo moguće, ali razvoj situacije je takav da, po svemu sudeći, do toga neće doći", kaže Spajić.

Pročitajte i ovo Pacijet u St. Francis Medical Centeru Nezabilježen slučaj U bolnici u Los Angelesu nalazi se pacijent koji priča nepoznat jezik: Osoblje moli za pomoć

Po podacima Hrvatskih voda, vodostaj Dunava kod Batine u 13 sati bio je 623 centimetra, procjenjuje se da će još nešto rasti, ali po ne toliko da bi trebalo proglašavati izvanredne mjere obrane od poplava.

U Hrvatskim vodama napominju kako za sada nema ugroze za stanovništvo, voda je došla jedino do vikend naselja Zeleni otok kod Batine, što je uobičajeno kod ovakvog vodostaja jer se nalazi u nebranjenom poplavnom području, pa su vlasnici vikendica već sklonili stvari na više katove.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene