Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na potezu ministarstvo

Vrhovni sud: Zdravstveni radnici imaju pravo na uvećanje plaća i za prekovremeni rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud zauzeo je pravno stajalište da zdravstveni radnici dok vrijedi kolektivni ugovor imaju pravo na uvećanje plaća i za prekovremeni rad.

Građanski odjel Vrhovnog suda donio je odluku o načinu plaćanja dežurstva zdravstvenim radnicima zbog različite sudske prakse u vezi s pravima na uvećanje plaća za sate ostvarene u prekovremenom radu, izvijestio je u utorak Vrhovni sud na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Donald Trump Predsjednički imunitet Trump zatražio intervenciju Vrhovnog suda Željko Horvatović Doznaje Dnevnik Nove TV I Visoki kazneni sud provjerit će moguću odgovornost suca Turudića

Pravno je shvaćanje Vrhovnog suda da zdravstveni radnici dok vrijedi Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, koji u redovnom radu imaju pravo na uvećanje plaća za posebne uvjete rada i pravo na uvećanje plaća za iznimnu odgovornost za život i zdravlje ljudi, imaju pravo na te dodatke (kumulativno) i za prekovremeni rad.

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović-Čaić u izjavi za Hinu komentirala je odluku Vrhovnog suda rekavši kako je Vrhovni sud potvrdio da su liječnici u pravu.

"Kratko i jasno - potvrđeno je ono što smo cijelo vrijeme tvrdili, da nam pogrešno obračunavaju prekovremene sate", ustvrdila je Čulinović-Čaić.

Sada je na potezu Ministarstvo zdravstva, oni moraju razmisliti kako i kada će nam isplatiti zarađeno, dodala je predsjednica Liječničkog sindikata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene