Vrhovni sud iduća tri dana raspravljat će o žalbama na presudu u slučaju Planinska.

Galerija


Ivo Sanader prije dvije godine nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora, dok su suoptuženici Stjepan Fiolić i Mladen Mlinarović osuđeni svaki na po godinu dana zatvora, s tim da je ta kazna zamijenjena radom za opće dobro.

Vezani članci Ivo Sanader na suđenju u slučaju Fimi media - 1 Odgođeno suđenje Sanaderu: Odvjetnici Sloković i Prodanović nisu se pojavili, sutkinja ih kaznila Slika nije dostupna Ništa od obnove postupka: Sud odbio Čobankovićev zahtjev

Optuženici nisu došli na sud, njihove žalbe i žalba USKOK-a obrazlagat će se sutra, a sudac izvjestitelj iznosi tijek postupka, među ostalim i detalje iz optužnice.

„Prvooptuženi Ivo Sanader kao službena osoba iskoristio svoj položaj ili ovlasti pa je time sebi ili drugoj osobi pribavio korist i drugom prouzročio štetu“, kazao je sudac izvjestitelj Žarko Dundović.

Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović poručio je kako je obrana ukazivala na Čobankovića kao spornog svjedoka.

„Čitao je unaprijed pripremljene odgovore iz svoje bilježnice“, kaže Prodanović.

Tamara Laptoš, zamjenica Glavnog državnog odvjetnika, smatra da se u ovom slučaju radi o „jednom najtežem obliku političke korupcije“ te tvrdi da se USKOK žalio zbog preblagih kazni.