Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON SASTANKA U HDZ-u

Kuščević ostaje ministar: "On radi svoj posao. Sve o čemu se piše bilo je prije njegova mandata"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Uže vodstvo HDZ-a u središnjici stranke raspravljalo je o sudbini ministra uprave Lovre Kuščevića, koji već danima ne silazi s naslovnica medija zbog afera s nekretninama.

Nakon sastanka premijer se kratko obratio novinarima, a iz njegovih izjava vidljivo je kako Lovro Kuščević zasad ostaje ministar uprave.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

"Imali smo sastanak, raspravili smo važne teme. Jedna je vanjskopolitička aktivnost, a druga situacija oko Kuščevića. Što se tiče Kuščevića, on je objasnio svoje argumente da vodstvo čuje njegovu stranu priče. Razgovarat ćemo sa svim našim partnerima, vjerojatno početkom sljedećeg tjedna. Dogovorili smo i da ćemo o svemu dalje razgovarati samo ministar i ja", rekao je. 

Nije želio odgovoriti na pitanje uživa li ministar i dalje njegovo povjerenje.

"Svi napisi o njemu odnose se na vrijeme prije njegovog mandata. On je kao ministar jako angažiran. Pustimo špekulacije", rekao je premijer.

Upitan što misli o prijetnji HNS-a da će izaći iz Vlade ako Kuščević ne ode, odgovorio je

"Može se bez svakoga, ne sekirajte se vi za nas" 

Kuščević uoči sastanka: "Ne brinite se"

Kuščević je uoči sastanka novinarima tek kratko poručio: "Nemojte se ništa brinuti, iz ove fabricirane afere ćemo izaći još jači".

Premijer Andrej Plenković rekao je samo kako će na sastanku "malo razgovarati o vanjskoj politici".

Šef Sabora Gordan Jandroković kazao je pak kako je "iz aviona vidljivo da HNS nije korektan" dok o eventualnoj ostavci Kuščevića nije želio odgovarati. 

"Nije nam važno što kaže HNS, već ono što ćemo mi procijeniti kao ispravno. Ako idu iz Vlade, neka odu iz Vlade", kazao je Jandroković.

Uoči početka sastanka Milijan Brkić je rekao kako pitanje ostavke Lovre Kuščevića nije za lov na vještice te da najprije treba vidjeti o čemu se radi.

"Ponašanje HNS-a je neodgovorno. Prvo su trebali razgovarati s partnerom, a ne javno istupati", rekao je.

Sunčana Glavak je na pitanje treba li HNS napustiti Vladu tek kratko odgovorila„O svemu treba razgovarati“. 

Željko Reiner samo je prošao kraj novinara te nije davao izjave kao ni ministrica demografije Nada Murganić.

Ministar uprave na sastanku bi stranačkim kolegama trebao objasniti svoju stranu priče, a nakon toga održat će se i koalicijski sastanak s partnerima u Vladi.

Nakon početka sastanka u Dnevnik Nove TV uživo se, ispred središta HDZ-a, javila reporterka Sabina Tandara Knezović

"Bit će ovo jedan vrlo neugodan sastanak. HDZ-ovci ne gledaju blagonaklono na Kuščevića i na njegove izjave kojima se pravdao posljednih dana. Izgubio je njihovu podršku, i svjesni su da im je postao uteg oko vrata. Cijelu situaciju dodatno kompliciraju i koalicijski partneri koji traže njegovu smjenu.HNS opet prijeti izlaskom iz Vlade što je HDZ posebno iznerviralo", izvijestila je Tandara Knezović.

Podsjetimo, Kuščević je danas bio na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem, a nakon susreta je poručio kako ne namjerava dati ostavku te da to od njega nije zatražio ni premijer.

U međuvremenu, HDZ-ov koalicijski partner HNS zaprijetio je kako će izaći iz Vlade ne podnese li Kuščević ostavku.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene