Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Je li zima na izdisaju? Proljeće kuca na vrata, ali ne spremajte još kišobrane

Već danima vremenske prilike imaju više obilježja ranog proljeća nego kasne zime, a tako će biti i u nastavku veljače.

Preko naših krajeva povremeno će prelaziti brzi prodori vlažnog oceanskog zraka. Jedan takav prodor stići će u utorak. Zbog toga će se na Jadranu nakratko pojaviti ciklonalni vrtlog u kojem će se stvarati kišni, a na Jadranu i grmljavinski oblaci.

U utorak ujutro u većini krajeva bit će umjereno do pretežno oblačno. Na Jadranu i u predjelima uz Jadran mjestimice kiša, a mogući su i lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni, u gorju i jak. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura od nula do pet, na Jadranu između sedam i 12 stupnjeva.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj i dalje biti umjereno do pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša i to uglavnom poslijepodne. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak koji će navečer okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak. Temperatura od 10 do 14 stupnjeva.

U istočnim predjelima u početku će biti pretežno ili djelomice sunčano, a zatim oblačnije. Prema večeri mjestimice će biti kiše. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugoistočni. Poslijepodne temperatura će biti od 13 do 15 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu bit će pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu lokalno s pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje je moguća i obilnija oborina. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju i jak, a na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar. Navečer vjetar će okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura u gorju od sedam do 10, a na Jadranu od 11 do 14 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar. Poslijepodne od 12 do 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZDRAVLJE NA KVADRAT Meteorolog objašnjava zašto nije pametno kupiti kuću prvi red do mora: ''Za 50 do 100 godina...''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BORBA PROTIV DEFORESTACIJE Ćorić sadio drveće po Maksimiru i komentirao poplave u Dicmu: ''Povećat ćemo sadnju stabala s devet na 10 milijuna godišnje''

U unutrašnjosti će u srijedu i četvrtak biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Više oblaka i malo kiše bit će u četvrtak. U petak će nakon oblačnijeg jutra prevladavati sunčano vrijeme. Temperatura zraka bit će u postupnom porastu pa će i dalje biti iznadprosječno toplo.

Na Jadranu će u srijedu i četvrtak biti promjenljivo uz više oblaka u srijedu kad na južnom dijelu može pasti malo kiše. U petak će biti pretežno sunčano. U srijedu će puhati sjeverozapadnjak, a od četvrtka će zapuhati umjereno jugo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene