Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladna jutra

Vrijeme nam opet sprema iznenađenje: Od sredine idućeg tjedna nova promjena

Stiže nam toplo i sunčano vrijeme od idućeg tjedna. Prognozu u Dnevniku Nove TV donosi Nikola Vikić Topić.

Uz pljuskove, u mnogim je krajevima u subotu bilo i grmljavine što je uobičajeno za ovo doba godine kad na kopnu klimatološki počinje grmljavinska sezona. Nekad je to malo ranije, nekad malo kasnije, ali u prosjeku na kopnu u travnju grmi 4 puta češće nego u ožujku.

Fronta koja nam je donijela pogoršanje prilično je brza, a u nedjelju će do podneva već biti između Grčke i Turske. Iza nje naglo dolazi jača anticiklona, tlak zraka brzo raste. Od subote ujutro do nedjelje za 20 hektopaskala, što u prijevodu znači - stabilizaciju vremena.

Već će se tijekom prijepodneva sa zapada razvedravati. Samo je na jugu još moguć poneki pljusak s grmljavinom, a u gorju malo kiše i snijega. Drugdje sve više sunca, no bit će vjetrovito i hladno. Na moru uz jaku do olujnu buru i tramontanu, a na kopnu umjeren sjeverac. Najniža temperatura u gorju oko nule, u nizinama kopna 3 do 5, a na obali 6 do 9 stupnjeva.

Poslijepodne će se u središnjoj Hrvatskoj opet malo naoblačiti i dalje će biti sunca, ali uz jači razvoj oblaka, moguć je i poneki kraći pljusak, osobito iza 15 sati. Puhat će slab do umjeren sjeverac i bit će svježe, najviše oko 13 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Testiranje na alergije - 2 KAKO SI POMOĆI? Stiže vrijeme u godini u kojem mnogi imaju teške probleme: Stručnjaci upozoravaju - među pogođenima sve je više djece

Manja ja vjerojatnost za pljuskove u Slavoniji, no ne mogu se isključiti niti ovdje. Bit će umjereno oblačno, poslijepodne uz sve više sunčanih razdoblja. Ti kraći pljuskovi mogući su na zapadu, te duž Save i Drave. Temperatura će rasti do 12, 13 stupnjeva, no činit će se hladnije zbog umjerenog sjeverozapadnjaka.

U Istri i na Kvarneru bit će sunčano uz malo oblaka. U početku će još puhati jaka tramontana i bura, no već rano popodne će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Očekuje se temperatura oko 15 celzijevih stupnjeva. U gorju oblačnije, iako će se i ovdje postupno razvedravati, no moguć je još poneki kraći pljusak. Temperatura od 7 do 9 uz slab sjeveroistočnjak.

U Dalmaciji većinom sunčano, samo na jugu u početku malo više oblaka, no ne bi trebalo više biti kiše u tim poslijepodnevnim satima. Puhat će jaka tramontana zbog koje će biti hladnije nego danas. Najviša temperatura na obali oko 15, u unutrašnjosti 12.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova ciklona Pripremite se: Stiže nam još jedna promjena vremena, negdje bi moglo biti i snijega

Početkom novog tjedna sunčanije i sve toplije. U ponedjeljak 16, a već u srijedu ponovno 20 stupnjeva. Samo će jutra biti prilično hladna, blizu nule: u ponedjeljak je moguć i mraz, osobito u kotlinama.

I na Jadranu sunčan i topao početak tjedna, uz malo oblaka. Puhat će slab vjetar, većinom maestral, samo u utorak prolazno slabo jugo. Rano ujutro će biti pomalo svježe, od 6 do 9, a danju ugodnih 16 do 19 Celzijevih stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene