Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog o vremenu idućih dana: Sunca će biti posvuda, ali u nekim dijelovima Hrvatske još će biti svježe

Vremensku prognozu za utorak te ostatak tjedna donosi meteorolog Nove TV Nikola Vikić-Topić.

U utorak ujutro u cijeloj zemlji će biti sunčano, vedro, ali i hladno. Na kopnu će temperatura biti oko -3, a na obali oko 6 stupnjeva, s tim da će na moru još puhati umjerena do jaka bura, koja će malo pojačavati osjet hladnoće.

Sunčano ostaje i poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj, bez oblaka. Vjetar će biti slabiji nego u ponedjeljak, i bit će 4 do 5 stupnjeva toplije. Temperatura do 14, 15 stupnjeva.

I u Slavoniji većinom vedro te toplije nego u ponedjeljak. Puhat će slab sjeverac, uz temperaturu između 14 i 16 Celzijevih stupnjeva.

Sunčano i u Istri te na Kvarneru. Bura će oslabjeti sredinom dana (zato i kažemo "Bura ide na ručak"), a onda će nakon 17 sati ponovno malo ojačati, na umjerenu, pod Velebitom i jaku, pa će zbog toga biti svježe. Temperatura oko 15. U Gorskom kotaru i Lici vedro, puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a temperatura će biti između 10 i 13 Celzijevih stupnjeva.

I u Dalmaciji potpuno vedro. Jutarnju buru zamijenit će umjeren maestral koji će puhati do zalaska sunca, a nakon toga ponovno umjerena bura. Temperatura od 15 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I dalje hladna jutra Stiglo je proljeće: Prognoza otkriva kada možemo očekivati i takve temperature

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novo doba godine Dani nam opet traju dulje nego noći, meteorolog otkriva čeka li nas još malo zime

I druga će polovina tjedna na kopnu biti sunčana, pretežno vedra, ali i osjetno toplija. Temperatura će doći do 20 stupnjeva, a vjetar će biti slab. Još će samo jutra ostati svježa i hladna s temperaturom blizu nule.

I na obali vedro, sunčano, ugodno toplo. Ujutro će još puhati slaba do umjerena bura, a poslijepodne umjeren maestral. Najniža će temperatura biti oko 9, a najviša oko 19 stupnjeva. Proljeće je stiglo. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene