Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Pred nama je sunčano i sve toplije vrijeme, ali ne zadugo: Doznajte kad nam dolazi promjena vremena

Pred nama su sunčani i sve topliji dani, najavila je u prognozi vremena meteorologinja Ana Bago Tomac.

Nakon prolaska ciklone preko naše zemlje već sredinom dana u četvrtak počelo se razvedravati u većini krajeva, a Jadranu je ova promjena vremena donijela samo buru koja će puhati još i u petak ujutro.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Nakon toga, pred nama je sunčan i opet topao vikend, osobito na moru, a u sljedećim danima zapuhat će jugo i jugozapadnjak koji će opet podići temperaturu na 26 stupnjeva čak i u kopnenim područjima.

Kiša i ciklona premjestila se jugoistočnije, a iznad naše zemlje jača polje visokog tlaka zraka što znači suho i stabilno vrijeme.

U petak ujutro će biti osjetno hladnije što se tiče kopnenih krajeva zemlje, a u velikom dijelu unutrašnjosti bit će magla i niski oblaci - osobito u Posavini gdje će se najduže zadržati.

Bura će oslabjeti

Jutarnja tempratura između 5 i 10 stupnjeva, a na Jadranu 14 do 18 - znači isto koji stupanj manje nego prethodnih dana. Ovdje će ujutro još puhati jaka bura s olujnim udarima koja će oslabjeti već u prijepodnevnim satima.

Poslijepodne pretežno ili djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku i uglavnom slab vjetar. Najviša temperatura između 18 i 21.

Na istoku će i poslijepodne biti promjenjive naoblake, ali i sunčanih razdoblja - najviše u zapadnom dijelu Slavonije i u Podravini. Puhat će umjeren istočnjak i jugpoistočnjak, a temperatura biti 19 ili 20 stupnjeva.

Na Jadranu slabljenje bure već prijepodne, a poslijepodne okretanje na slab sjeverozapandjak. Bit će sunčano, a u gorskom dijelu uz umjerenu naoblaku. Na Jadranu toplo, od 21 do 25, u gorju 15 do 19 stupnjeva.

I na južnom dijelu toplo, između 24 i 27 stupnjeva uz umjeren sjeverozapadni ili jugozapadni vjetar. Bit će sunčano i uglavnom vedro.

Sljedećih dana sunčano

Sljedećih dana bit će opet sunčano, ali postupno i sve toplije. Najviša temperatura krajem tjedna i u ponedjeljak kad će zapuhati umjeren do jak jugozapadnjak, bit će opet iznad 25. Jedino jutra jesenska - često i maglovita, a u subotu ujutro moguća je i dugotrajnija magla.

Na Jadranu sunčano sve do nedjelje kad će se naoblačiti uz jačanje južine. Malo kiše moguće je krajem nedjelje osobito na sjevernom i srednjem dijelu, ali najvjerojatnija je u ponedjeljak.

U petak pa i sljedećih nekoliko dana opet sunčano i postupno sve toplije. Novo naoblačenje uz malo kiše očekuje se početkom idućeg tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene