Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Što nam donosi vikend? U cijeloj zemlji upaljen Meteoalarm, meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Kakvo vrijeme možemo očekivati za vikend? Odgovore donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Na vrijeme u našoj zemlji djeluju ciklonalni vrtlozi koji se većinom stvaraju u središnjem Sredozemlju i na našem Jadranu, što je tipična situacija za zimu. Središte jednog takvog vrtloga upravo se premješta s Tirenskog mora prema južnom Jadranu i pri tome sve više jača. Zbog toga će u subotu posvuda biti vjetrovito, osobito na Jadranu.

Ujutro posvuda oblačno. U unutrašnjosti, osobito u gorskom području, povremeno snijeg. Na Jadranu kiša, a ponegdje susnježica i snijeg, prije svega uz obalu sjevernog i dijela srednjeg Jadrana te u unutrašnjosti Dalmacije. Najviše oborina bit će Dalmaciji. Posvuda vrlo vjetrovito. U unutrašnjosti uz umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Na većem dijelu Jadrana jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura. Na jugu vrlo jak južni vjetar i jugo.

Zbog opasnosti od vjetra DHMZ je u cijeloj je zemlji upalio Meteoalarm, i to od najvišeg crvenog stupnja na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, narančastog u južnoj Dalmaciji - do žutog u ostalom dijelu zemlje. Najniža temperatura zraka od -5 do 0, a na Jadranu od 3 do 8 Celzijevih stupnjeva.

Danju u središnjoj Hrvatskoj i dalje oblačno i vjetrovito povremeno sa snijegom. Puhat će umjeren do jak u gorju i olujni sjeveroistočnjak i sjeverac. Najviša temperatura od 1 do 2 stupnja.

Snijeg će biti češći u istočnim predjelima gdje će puhati umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Temperatura oko 1 stupnja.

U Gorskoj Hrvatskoj vjetrovito uz umjeren i jak sjeveroistočnjak. Padat će snijeg što može stvarati i snježne zapuhe. Na Jadranu povremeno kiša, a ponegdje susnježica i snijeg, osobito uz obalu. Vrlo vjetrovito uz jaku, na udare olujnu, podno Velebita i orkansku buru što će što će zasigurno utjecati na cestovni i pomorski promet. Najviša temperatura od -2 do 0, na Jadranu od 5 do 8 stupnjeva.

U Dalmaciji kiša, osobito na južnom dijelu gdje će biti i nevera. U početku u većem dijelu Dalmacije jaka na udare i olujna bura, a na jugu vrlo jako jugo i oštro. S pomicanjem centra ciklone prema sjeveru jugo i oštro će se postupno širiti prema srednjem dijelu Dalmacije. Temperatura u zaleđu od 0 do 4, na moru od 7 do 11 stupnjeva.

Sljedećih dana u unutrašnjosti oblačno s oborinama. U nedjelju će padati snijeg. U ponedjeljak u gorju snijeg, lokalno i obilan, dok će u nizinama snijeg prelaziti mjestimice u kišu, osobito u Slavoniji. U utorak i dalje u gorju dosta snijega, dok će u nizinama padati uglavnom kiša ili susnježica. Puhat će povremeno umjeren i jak sjeveroistočnjak.

Pročitajte i ovo Beba vodenkonja u zagrebačkom ZOO-u TRAŽI SE IME Zagrebački ZOO dobio je preslatku prinovu - bebu patuljastog vodenkonja: "Pokušajte joj odoljeti!"

Na Jadranu u nedjelju i ponedjeljak pretežno oblačno, mjestimice s kišom, izraženijom na južnom dijelu, dok će na sjevernom ponegdje biti i susnježice ili snijega. U utorak promjenljivo oblačno još ponegdje s kišom. U nedjelju i ponedjeljak će puhati jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Jedino će na krajnjem jugu i dalje biti umjerenog do jakog juga.

U nastavku tjedna i dalje hladno, u unutrašnjosti povremeno sa slabim snijegom, dok će na Jadranu prevladavati suho.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene