Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZIMA ZUBE IMA

Gorski kotar između snijega i sunca: Cestari imaju važno upozorenje za vozače

Aktualno Galerija Snijeg i promet: Ilustracija - 3 Snijeg i promet: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg i promet: Ilustracija - 2 Snijeg i promet: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg i promet: Ilustracija - 1 Snijeg i promet: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Katarina Jusic Mezga Galerija 1/4 >>
Zbog snijega i poledice za gorsku Hrvatsku u srijedu je na snazi žuti meteoalarm, dok je za Jadran izdano narančasto upozorenje zbog vjetra, a u podvelebitskom kanalu na snazi će biti crveni meteoalarm.

U prijepodnevnim satima u četvrtak zbog snijega i poledice bilo je ograničenja u prometu kroz Liku i Gorski kotar. Tijekom dana stanje se normaliziralo, ali zimske su službe i dalje na terenu.

''Snijeg i dalje lagano pada, a nakon cijelog dana promjenjivog vremena u kojem je bilo i vrlo gustog snijega i sunčanih razdoblja, temperatura je oko -2 stupnja. Što se tiče prometa, stanje je normalizirano, autocestom kroz Gorski kotar mogu voziti sve skupine vozila'', kazala je reporterka Katarina Jusić Mezga javljajući se u Dnevnik Nove TV.

Istaknula je da u četvrtak srećom nije bilo, za razliku od početka tjedna, većih problema u prometu: ''Cestari kažu da je to zbog disciplinarnih vozača koji su poštovali ograničenja, izdana upozorenja i zabrane izdane tijekom jutarnjih i prijepodnevnih sati''.

Pročitajte i ovo Vodostaj Korane Nađite toplo mjesto VIDEO Narančasti meteoalarm! Dijelovi Hrvatske zatrpani snijegom, raste i vodostaj rijeka: Pripremite se na rizike

Pročitajte i ovo Bojan Stipešević - 1 KLIMATSKE PROMJENE Usred zime u Slavoniji počele listati - banane: "Neke stvari ćemo morati promijeniti, prijeći na način koji je drugačiji"

Oprez će biti potreban i u petak: ''Izdan je žuti meteoalarm za gorsku Hrvatsku, i to ponajviše zbog vjetra. No očekuju se i padaline. Što se tiče vjetra, za Jadran je u petak na snazi narančasto upozorenje od Istre do juga. U podvelebitskom kanalu na snazi će biti crveni meteoalarm. Na sve koji u petak moraju tim dionicama službe apeliraju da vožnju prilagode trenutačnim uvjetima na cestama i poštuju možebitna ograničenja i zabrane jer tako štite i sebe i druge sudionike u prometu','

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene