Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje hladna jutra

Stiglo je proljeće: Prognoza otkriva kada možemo očekivati i takve temperature

Počelo je proljeće, a vrijeme je više-manje sunčano. Meteorolog tvrdi kako se dosta sunca očekuje cijeli tjedan, a svakim danom bit će i sve toplije pa tako iza srijede očekujemo već i dvadesetak stupnjeva. No iz vremenske prognose vidljivo je kako će jutra ipak ostati hladna.

U prvim danima proljeća vedrina će za kopnene krajeve značiti hladnoću u ranim jutarnjim satima. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od -7 do -2 stupnja, vrlo hladno uz -5 u unutrašnjosti Istre, a oko nule i u unutrašnjosti Dalmacije. Na obali i otocima, između 3 i 8 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je velika promjena vremena: Meteorolog otkriva koliko ćemo čekati na temperature kakve smo imali za vikend Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Sve detalje zna meteorolog Darijo Brzoja

Sunčano ili potpuno vedro na kopnu i tijekom dana. Još uvijek nema osobite topline, od 10 do 12 stupnjeva, uz povremeno umjereni sjeveroistočni vjetar.

I u Slavoniji i Baranji također većinom sunčano. Tek ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura oko 11 stupnjeva.

Sunčano i često potpuno vedro i u gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu. U gorju slab do umjeren sjeveroistočnjak, na moru u početku jaka bura, no poslijepodne mjestimice u Istri umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura od 6 do 10 stupnjeva u gorju te od 12 do 15 uglavnom na obali i otocima.

I u Dalmaciji vedro. Prijepodne bura, poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak, ponegdje uz obalu i jugozapadnjak. Temperatura najčešće oko 15, 16 stupnjeva.

Stabilno, sunčano i vedro zadržat će se zapravo cijeli tjedan. Svakim danom bit će i toplije pa nas tako u unutrašnjosti već u utorak očekuje petnaestak stupnjeva, koji više u srijedu, a u četvrtak bi potom mogli mjeriti i dvadeset. I jutra će biti manje hladna, no još uvijek uz temperaturu blizu nule.

Na Jadranu idućih dana također sunčano te sve toplije. U utorak će puhati umjerena bura, s jakim, a podno Velebita i pokojim olujnim udarom. U srijedu će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. U četvrtak i na moru mirno te još toplije, a čini se da nam se nakon tog smiješi i sunčan i topao, pravi proljetni vikend. Uživajte u proljeću i lijepom proljetnom vremenu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene