Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

VREMENSKA PROGNOZA

Dobra vijest za snjegoljupce: Očekuje nas vrlo hladno vrijeme, meteorolog otkriva gdje će biti najviše snježnih pahulja

U danima koji dolaze očekuje nas jako hladno vrijeme - snijega će u unutrašnjosti biti i noćas, a u priobalju možemo očekivati jak vjetar. Detalje otkriva meteorolog Nikola Vikić - Topić.

Snijeg je već u četvrtak poslijepodne padao u dijelovima istočne Slavonije, a u noći s četvrtka na petak će ga biti još malo i u središnjim te gorskim krajevima. Na obali je pak bura u četvrtak ujutro počela jačati, a daljnje jačanje očekujemo u četvrtak navečer, tako da su pred nama dva vrlo vjetrovita i hladna dana.

U petak će prijepodne u unutrašnjosti biti potpuno oblačno. Povremeno će padati slab snijeg, osobito u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji. Puhat će slab do umjeren sjeverac, pa će uz temperaturu od -2 do 0, biti prilično hladno.

Na Jadranu većinom sunčano, u Dalmaciji uz umjerenu naoblaku. Na južnodalmatinskim otocima moguće je malo kiše ili poneki pljusak, tamo će biti oblačnije nego drugdje na moru. I dalje će puhati jaka bura, s olujnim udarima, a pod Velebitom i orkanskim. Zato je za cijelu obalu na snazi meteoalarm. Temperatura na obali od 3 do 7, no uz buru će se činiti osjetno hladnije.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj ostaje potpuno oblačno. Lokalno uz malo susnježice ili slabog snijega, no to neće biti jako česta pojava. Veća vjerojatnost za oborine je u istočnijim predjelima. I dalje će puhati slab sjeverac, a u Zagorju i Međimurju i umjeren. Najviša temperatura oko 3 Celzijeva stupnja.

I u Slavoniji oblačan i hladan petak. Ovdje je veća vjerojatnost za snijeg, ali padat će samo slabo i neće ga pasti puno, ukupno do 3, 4 centimetra, samo u istočnoj Posavini možda i do 5, 6. Puhat će slab sjeverac, a maksimalna će temperatura biti 2 ili 3.

U Istri, na Kvarneru i u Primorju u petak sunčano, ali vrlo vjetrovito i hladno uz jaku i olujnu buru. Pod Velebitom s orkanskim udarima, do 140 kilometara na sat. Cijeli dan je na snazi narančasti meteoalarm, a za usko područje pod Velebitom i crveni. Najviša će temperatura biti između 4 i 10 stupnjeva, no zbog bure će osjećaj biti znatno niži, kao da je oko -5.

U Gorskom kotaru i Lici i dalje oblačno, sa snijegom. Moguće je novih 5-10 centimetara. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će biti oko nule.

U Dalmaciji u petak sunčano uz umjerenu naoblaku. (pauza) Na Korčuli, Visu i Lastovu je moguće malo kiše ili kakav kratak pljusak, dok će drugdje ostati suho, no puhat će umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima do 90 kilometara na sat. I ovdje će se činiti hladnije od ovih 10-ak stupnjeva koliko će pokazivati termometar.

Subota će na kopnu još biti oblačna, povremeno sa slabim snijegom. U nedjelju suho, a moguće je i djelomično razvedravanje, osobito poslijepodne. Početkom idućeg tjedna sunčanije, ali ujutro uz maglu. Jutra će biti sve hladnija, a dani malo topliji.

Na Jadranu idućih dana sunčano. U subotu će još puhati jaka bura. U nedjelju ona slabi, pa će biti znatno ugodnije. A u ponedjeljak će jutro biti hladno, s temperaturom blizu nule, dok će danju biti malo toplije nego za vikend.

Pred nama je dakle relativno povoljan vikend. Na obali će biti sunčano, a na kopnu još većinom oblačno, iako bi se i tamo u nedjelju moglo ukazati malo sunca. Subota će još biti vjetrovita i hladna, na moru uz jaku buru, a na kopnu malo snijega, a onda u nedjelju posvuda slabiji vjetar i malo viša temperatura, pa će taj dan biti ugodniji za provesti vani…

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene