Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiže promjena vremena: Meteorolog Ivan Čačić otkriva što nas čeka idućih dana

Idućih dana vrijeme će biti promjenjivo te će biti povremenih oborina, a idući tjedan možemo očekivati snijeg te buru na Jadranu. Vremensku prognozu donosi meterolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Do subote u naše će krajeve stizati malo vlažniji oceanski zrak. Zbog toga će, uz sunčana razdoblja, povremeno biti uglavnom slabe oborine. Za vikend će se u istočnom Sredozemlju razviti ciklona na čijoj će stražnjoj strani sa sjeveroistoka kontinenta u naše krajeve pritjecati zamjetno hladniji zrak. Zbog toga će u drugom dijelu subote posvuda biti dosta vjetrovito, osobito na Jadranu, gdje će opet zapuhati jaka i olujna bura, kaže meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Ujutro će u većini krajeva biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Više oblaka očekuje se u sjevernim krajevima, gdje će mjestimice biti malo kiše ili susnježice, a malo kiše može pasti i u Dalmaciji, prije svega na otocima. U gorskom području i na sjevernom Jadranu može biti i prolazne magle.

U Podravini i Podunavlju ponegdje će povremeno puhati umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, dok će drugdje vjetar biti uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od -5 do nula, na istoku do tri, a na moru većinom između dva i sedam Celzijevih stupnjeva.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti promjenljivo oblačno, a na karlovačkom području i s duljim sunčanim razdobljima. Ponegdje može pasti malo kiše, a navečer i malo snijega. Poslijepodne i navečer u sjevernom će dijelu zapuhati mjestimice umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od sedam do 12 stupnjeva.

Više oblaka bit će u istočnim predjelima, gdje povremeno može pasti malo kiše. Puhat će umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a na udare ponegdje i jak. Poslijepodne temperatura od sedam do devet stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te većinom slab vjetar. Najviša temperatura od šest do devet, a na Jadranu od 12 do 14 stupnjeva.

U Dalmaciji također djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ponajprije na otocima lokalno može pasti malo kiše. Poslijepodne će ponegdje zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura i ovdje od 12 do 14 stupnjeva.

Sljedećih dana u unutrašnjosti promjenljivo povremeno uz malo kiše koje će u petak biti uglavnom na istoku zemlje, a u subotu i u središnjim predjelima. U gorju će u subotu predvečer početi padati slab snijeg, kojeg će u nedjelju navečer biti i u središnjim predjelima. U drugom dijelu subote, uz zamjetan pad temperature, zapuhat će umjeren i jak sjeverozapadnjak i sjeverac, koji će u nedjelju oslabjeti.

Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Više oblaka ponegdje uz moguću slabu kišu bit će na jugu u petak. Najviše sunčana vremena očekuje se u subotu, kad će biti i vrlo vjetrovito uz jaku i olujnu buru koja će u nedjelju okrenuti na tramontanu i postupno oslabjeti. Krajem vikenda hladnije, a na sjeveru i oblačnije ponegdje uz kišu i susnježicu.

Sljedeći tjedan posvuda zamjetno hladnije, osobito u unutrašnjosti, gdje će u ponedjeljak i utorak povremeno biti snijega. Na Jadranu vjetrovito uz buru, osobito u srijedu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene