Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže vikend

Vrijeme u idućim danima: Uglavnom sunčano, ali Ivan Čačić za pojedine krajeve najavljuje koju kap kiše

Razmjerno toplo i barem djelomice sunčano vrijeme nastavit će se i slijedećih nekoliko dana, a to znači i za vikend. Nebo će s vremena na vrijeme pokrivati niski slojeviti oblaci pa će samo ponegdje kratkotrajno biti neznatne kiše što ipak ne bi trebalo pokvariti dojam pretežno suhog vremena. Detalje je otkrio meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U četvrtak u noći i prijepodne umjereno i pretežno oblačno, u unutrašnjosti s niskim oblacima, ponegdje i maglom. Samo ponegdje kratkotrajno može biti neznatne kiše. Vjetar većinom slab. Jedino će na sjevernom Jadranu mjestimice puhati umjerena bura koja podno Velebita ujutro može imati i jake udare.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 13, na Jadranu od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva.

Od sredine dana u središnjoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano. Samo ponegdje uz više oblaka moguća je neznatna kiša i to prije svega u Banovini. Vjetar slab, a najviša temperatura od 18 do 20 stupnjeva.

Vrlo slično vrijeme bit i u istočnim predjelima. Poslijepodne ugodno toplo uz temperaturu od 19 ili 20 stupnjeva.

Od sredine dana u Gorskoj Hrvatskoj djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano, osobito poslijepodne. U gorskom području ponegdje još kratkotrajno može biti neznatne kiše. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura u gorju od 15 do 18, a na Jadranu od 21 do 24 stupnja.

U Dalmaciji djelomice sunčano, poslijepodne na sjevernom dijelu uz sve više sunca. Više oblaka zadržat će se na jugu gdje poslijepodne može biti malo kiše ili kratkotrajnog pljuska. Vjetar većinom slab. Poslijepodne temperatura od 21 do 24 stupnja.

Temperatura mora ne razlikuje se puno od ugodne poslijepodnevne temperature zraka pa je još uvijek povoljno za kupanje.

Sljedećih dana u unutrašnjosti u noći, ujutro i prijepodne niski oblaci i magla, češći u petak i subotu. Poslijepodne barem djelomice sunčano uz najviše sunca u nedjelju. Samo je mjestimice u petak i subotu moguća neznatna kiša. U nedjelju toplije ponegdje uz umjeren jugozapadnjak.

Na Jadranu većinom sunčano s umjerenom naoblakom. Ponegdje uz prolazno više oblaka može biti malo kiše i to u prvom djelu petka na jugu, a u nedjelju na sjevernom dijelu. U petak umjerena bura i sjeverozapadnjak. Vjetar će u subotu oslabjeti, zatim mjestimice okrenuti na jugozapadni i južni, a u nedjelju na jugo.
Temperatura zraka bez veće promjene.

Djelomice sunčano i razmjerno toplo vrijeme nastavit će se i do sredine idućeg tjedna. To će svakako povoljno utjecati na uštedu energije za grijanje.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene