Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkriva kakvo će biti vrijeme ovaj tjedan

Ilustracija
Ilustracija Foto: Paun Paunović/Cropix
U utorak je prvi dan proljeća, a meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić objasnio je kakvo nas vrijeme čeka u novom godišnjem dobu.

U utorak prijepodne će biti djelomice do pretežno sunčano, a oblačnije će biti samo u Gorskom kotaru, Lici te duž Posavine, uz granicu s Bosnom i Hercegovinom. Ondje će biti pretežno oblačno pa može pasti i malo kiše, a poneki prolazan pljusak moguć je na južnodalmatinskim otocima.

Lokalno će ujutro biti i magle, osobito u središnjoj Hrvatskoj te na zapadnoj obali Istre. Na kopnu se magla neće dugo zadržavati, najdulje do osam ili devet sati, ali na zapadu Istre bi mogla biti dugotrajnija. Na moru će puhati slaba do umjerena bura, samo na krajnjem jugu – jugo. Najniža temperatura u unutrašnjosti će iznositi od pet do osam stupnjeva, a na obali od osam do 11.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano uz umjeren dnevni razvoj oblaka, a onda će se predvečer razvedravati. Puhat će vrlo slab vjetar, a temperatura će u najtoplijem dijelu dana biti oko 18 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu vrijeme će također biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab sjeverozapadnog smjera, a temperatura će rasti do 19 Celzijevih stupnjeva.

U Gorskom kotaru i Lici poslijepodne će biti pretežno oblačno, ali sa sunčanim razdobljima. U Primorju, na Kvarneru te u Istri bit će sunčano uz malo oblaka i slab do umjeren maestral. Samo bi na zapadu Istre, osobito na moru, rano popodne moglo biti još magle i niskih oblaka. Temperatura će i na obali i u gorju biti između 17 i 19 stupnjeva.

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku bit će i u Dalmaciji. Na krajnjem jugu te u unutrašnjosti povremeno će biti više oblaka pa tamo može pasti još malo kiše ili vrlo kratak pljusak. Puhat će umjerena tramontana, a temperatura će biti između 17 i 19 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Munja Korisni savjeti Što učiniti u slučaju udara groma i kako ga izbjeći? Hitnjaci poručuju: "Korisno je pravilo 30 + 30, a ako se ovo dogodi, možete postati sljedeća meta"

Pročitajte i ovo Nenad Krasny Uništavanje mine u Rijeci Šutljivi i nevidljivi heroji o operaciji u Rijeci: "Opasnost je postojala sve dok se nije krenulo prema otvorenom moru"

I sredina će tjedna na kopnu biti većinom sunčana i topla sa slabim vjetrom. Temperatura će ujutro biti oko šest, a danju od 20 do 22 stupnjeva. U četvrtak i petak ćemo imati malo više oblaka, a u petak navečer je na zapadu moguća i kiša. Petak će uz to biti i nešto vjetrovitiji te će puhati umjeren jugozapadnjak.

Na obali će tijekom idućih dana biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U srijedu će puhati maestral, a od četvrtka slabo do umjereno jugo s kojim stiže onda i malo više oblaka. Bit će i vrlo ugodno uz jutarnju temperaturu oko 10, a dnevnu oko 19 stupnjeva.

Dakle, ovaj će nam tjedan u prvom redu biti toplo i dosta sunčano, a tek prema kraju tjedna, za vikend, promjenjivije, uz kišu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene