Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Meteorolog otkrio što nas čeka do kraja tjedna: "Opekline su moguće za manje od 20 minuta"

Meteorolog Nikola Vikić-Topić otkrio je kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima.

U petak ujutro će u velikom će dijelu zemlje biti sunčano. Malo više oblaka bit će samo nad Likom, Gorskim kotarom, Kordunom, Banovinom i Posavinom. U tim će krajevima prijepodne još biti umjereno, ponegdje i pretežno oblačno. Vjetar će biti još malo slabiji nego u četvrtak – na kopnu će puhati slab sjeverac, a na obali umjerena do jaka bura. Najniža temperatura u unutrašnjosti će iznositi od 7 do 11, a na Jadranu oko 17 Celzijevih stupnjeva.

I drugi dio dana u središnjoj Hrvatskoj će biti sunčan. Nebo će biti pretežno vedro, samo uz malo oblaka. Puhat će slab sjeveroistočni vjetar i bit će još malo toplije nego u četvrtak, uglavnom između 23 i 25 stupnjeva.

I Slavonija, Baranja i Srijem u petak će biti sunčani. Mnogi predjeli i vedri, osobito oni sjeverniji uz Dravu, dok će uz Savu u početku još biti umjerene naoblake. Puhat će slab vjetar, samo povremeno i umjeren, sjevernih smjerova, a temperatura će se kretati od 23 do 26 stupnjeva, u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV najavio je meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Pročitajte i ovo Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života"

U Istri i Primorju vrijeme će biti pretežno vedro i ugodno, tek uz malo oblaka. Bura će oslabjeti i u većini će predjela zapuhati slab do umjeren maestral – samo će pod Velebitom još biti bure. Temperatura će iznositi oko 25 stupnjeva. U Lici i Gorskom kotaru bit će sunčano. Bit će manje oblaka nego ujutro, posvuda će se razvedravati, a temperatura će iznositi do 22-23 stupnja.

U Dalmaciji će biti pretežno vedro i prilično toplo, samo u unutrašnjosti uz malo oblaka. Sredinom dana će zapuhati umjeren maestral koji će donositi ugodan i svjež zrak s mora i tako malo ublažiti vrućinu. Maksimalna temperatura iznosit će od 26 do 28 stupnjeva.

Zagrijavanjem zraka i more je sve toplije. Nije bilo puno bure posljednjih tjedana, ova sada je najjača, a nije je bilo puno niti tijekom prilično blage zime pa se more nije niti znatnije ohladilo. Ovoga će ljeta zato vjerojatno biti rekordno toplo – temperatura mora već sad iznosi između 16 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Prvi dio predizbornog istraživanja po izbornim jedinicama Bliži se Dan D Prvi dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte tko je najbolje prošao u dvjema važnim jedinicama

Krajem tjedna i početkom novog na kopnu će biti sunčano, vrlo toplo i vruće, kao da je ljeto – temperatura će se kretati između 26 i 29 Celzijevih stupnjeva. Puhat će samo slab vjetar, u nedjelju i ponedjeljak jugozapadni.

I na Jadranu će u narednim danima biti obilje sunca, u subotu uz malo maestrala, u nedjelju slab i promjenjiv vjetar, dok novi tjedan počinje jugom koje će postupno jačati. Temperatura će ondje biti u porastu, od 26 prema 28 stupnjeva.

Dakle, vikend će nam u cijeloj Hrvatskoj biti sunčan, pa i pomalo vruć. U nedjelju će biti između 26 i 29 stupnjeva pa pripazite na sunčevo zračenje. UV indeks će od petka u mnogim predjelima biti visok, što znači da su opekline moguće za manje od 20 minuta.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene