Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Vraća li se bablje ljeto? Detalje donosi meteorolog Nikola Vikić-Topić

Aktualno Galerija +0 Uživanje u hladu Galerija 1/1 >>
Meteorolog Nove TV Nikola Vikić-Topić zna kakvo nas vrijeme očekuje u idućim danima.

Jako je južno strujanje nad velikim dijelom Europe. Imamo veliku razliku u tlaku zraka između anticiklone kod Turske i ciklone koja se iz Atlantika premješta nad europsko kopno. Na prednjoj strani ciklone prema nama protječe vrlo topao i vlažan zrak sa Sredozemlja.

U takvim će uvjetima u petak prijepodne biti promjenjivo oblačno, vjetrovito i toplo.

Više sunca bit će u unutrašnjosti, a više oblaka na obali. Na obali će lokalno biti i malo kiše - vjerojatnija je na krajnjem sjeveru te na krajnjem jugu, pri čemu su na jugu, mogući i pljuskovi s grmljavinom.

Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo, a na kopnu umjeren jugozapadnjak, i jutro će zbog tog južnog strujanja biti vrlo toplo, toplije nego što je jučer bilo u podne! Na kopnu će najniža temperatura biti oko 16, a na obali oko 21.

Promjenjivo oblačno će biti u središnjoj Hrvatskoj i poslijepodne. Imat ćemo red oblaka, red sunca te uglavnom suho vrijeme. Tek će kasno navečer, oko ponoći, lokalno biti kiše i pljuskova koji će nam stizati sa zapada. Vjetar će popodne ojačati – puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, a temperatura će biti oko visokih 27.

U Slavoniji djelomice sunčano, suho i vrlo toplo, uz promjenjivo naoblaku. I ovdje će biti prilično vjetrovito – puhat će umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar, a temperatura će rasti do 27, 28, ponegdje i 29 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Izraelske trupe raspoređene su u južnom Izraelu na granici s pojasom Gaze Analiza Ivana Odrčića Bukti novi rat u svijetu: Slijedi li nam još jedan val rasta cijena hrane, plina i nafte?

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjivo oblačno. Bit će nešto sunčanih razdoblja, ali lokalno i kiše. Ona je vjerojatnija u Istri, na Kvarneru i u Gorskom kotaru. Zatim krajem dana više kiše, proširit će se na veći dio područja. A lokalno će biti i pljuskova te grmljavine koji mogu biti izraženiji.

Puhat će jako i olujno jugo, u gorju jak jugozapadnjak pa su na snazi žuti i narančasti meteoalarm! Temperatura od 22 do 25 na obali, a u gorju oko 20.

I u Dalmaciji promjenjivo oblačno i vrlo vjetrovito, s time da će ovdje biti više sunčanih razdoblja nego na sjeveru, i samo ponegdje može pasti malo kiše, prije svega u unutrašnjosti. Puhat će jako i olujno jugo, pa je zbog toga također Upaljen narančasti i žuti meteo-alarm, moguć je prekid pomorskog prometa, ali i padanje većih grana te rušenje starijih stabala. Temperatura od 24 do 26.

U subotu ujutro u unutrašnjosti prolazna kiša, dok će poslijepodne biti i suhih te sunčanih razdoblja. Zatim u nedjelju djelomice sunčano, a u ponedjeljak i pretežno sunčano, ali ujutro mjestimice uz maglu.

Ovih će dana biti malo svježije nego u petak, ali i dalje je to znatno iznad prosjeka, danju uglavnom oko 22 stupnja. Vjetar će u subotu oslabjeti.

Pročitajte i ovo Ilustracija ANALIZA IVANA ODRČIĆA Dolazi zima, hoćemo li se imati čime grijati? Najveći rizik leži u odlukama dviju država: "Tim činom cijene plina bi eksplodirale"

Na Jadranu nestabilnije. U subotu kiša, pljuskovi i grmljavina. U Dalmaciji će lokalno pasti obilna količina. U nedjelju više sunca i samo mjestimice još malo kiše, a u ponedjeljak većinom suho i sunčano. U subotu će jugo prolazno okretati na jako oštro i lebić koji će krajem dana slabjeti, pa će u nedjelju i ponedjeljak biti ugodnije. Temperatura oko 22.

Sve u svemu, promjenjiv je vikend pred nama. Subota će biti oblačnija i kišovitija, osobito na obali, dok će u nedjelju biti sunčanije, ali i dalje može pasti malo kiše. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene