Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Red sunca, red kiše, red grmljavine: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Posljednja dekada travnja nosi nam toplije vrijeme, ili ugodnije, no ne možemo tvrditi da će biti i stabilno. Vremensku prognozu donosi meteorolog Darijo Brzoja.

Nakon prolaska ciklone s kojom će u petak lokalno biti izraženijih pljuskova i grmljavine, slijedi nešto mirniji vikend, no vlažan, nestabilan oceanski zrak, povremeno će nam sa zapada pritjecati i dalje.

U petak ujutro bit će promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, pri čemu lokalno može biti obilnije oborine, i to prije svega na jugu te u dalmatinskom zaleđu. Tu se na mjestima može nakupiti više od 50 milimetara kiše u kratkom vremenu. Na istoku će puhati jugoistočni, zapadnije na kopnu sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu većinom jako i olujno jugo, sjevernije i bura te istočni vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 14 stupnjeva.

U sreedišnjoj Hrvatskoj bit će promjenjivo oblačno i povremeno kišovito. Grmljavinski pljuskovi, izgledni su prema istoku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, temperatura oko 14 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji može i zagrmjeti. Bit će pljuskova, lokalno čak izraženijih, a puhat će jugoistočnjak uz koji će temperatura biti viša nego na zapadu; u petak ovdje većinom između 17 i 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uzvraćaju udarac HDZ žestoko opleo po Milanoviću: "Kremljenko gubi živce, nervozno vrijeđa i laže..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zbog perkovića i mustača Hrvatsko društvo političkih zatvorenika oplelo po Milanoviću: "Pljuska u lice stotinama hrvatskih naraštaja"

Oblačno i kišovito prevladavat će i u gorskim krajevima, nešto promjenjivije, poslijepodne uz sunčana razdoblja, na sjevernom Jadranu. Tu tijekom dana može biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Bura i olujno jugo postupno će slabjeti. Dnevna temperatura u gorju od 9 do 14, a na moru većinom od 14 do 16 stupnjeva.

Slično će biti i u Dalmaciji. S tim da bi sjevernije trebalo biti nešto više sunca poslijepodne nego na jugu. Posvuda vrlo nestabilno, što znači da će biti pljuskova i grmljavine, a lokalno moguće i izraženije, obilnije kiše. Prije svega na jugu i u zaleđu. Temperatura najčešće između 16 i 19 stupnjeva.

Nestabilno će se nastaviti i idućih dana. To ne znači da će kiše posvuda biti svaki dan, već da ne možemo garantirati da neće. Tu i tamo poneki pljusak, iako će svakako biti i više sunca i toplije nego u četvrtak i petak. Za vikend uz južinu na kopnu očekujemo 20-ak stupnjeva.

I na Jadranu zapravo slično, izmjenjivat će se sunce i povremeno oblačnija razdoblja, koja mogu donijeti malo kiše ili poneki pljusak. Češće na sjeverni Jadran: uglavnom u nedjelju, no i u subotu prijepodne još ponegdje može biti malo kiše. Puhat će umjereno i jako, lokalno moguće i olujno jugo. Isto će biti toplije, mada će porast temperature na moru idućih dana biti vrlo polagan, na kopnu ipak zasad toplije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene