Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiže promjena vremena: Detalje zna meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja

Sljedeći tjedan donosi promjenu vremena i završetak babljeg ljeta. Kako će se kretati temperature u pojedinim dijelovima Hrvatske donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Kad bismo imali svisca, rekao bi da nas čeka "još pet dana ljeta". Od sljedećeg tjedna vrijeme će se drastično promijeniti. Zasad smo još pod prevladavajućim utjecajem anticiklone, u povišenom tlaku i toploj zračnoj masi, a negdje već pred vikend na područje Europe sa sjeverozapada i sjevera stiže osjetno hladniji zrak, hladna fronta koja će i od nas odgurnuti bablje ljeto i donijeti nam pravu jesen.

Još koji dan nema zime, osim ujutro, obzirom da će u kopnenom području biti svega 10-ak stupnjeva, no na to računamo već neko vrijeme. Bit će stabilno, većinom sunčano, mirno, bez vjetra, pa je u unutrašnjosti mjestimice moguća magla, osobito po kotlinama i uz rijeke, ali magle u srijedu ujutro može biti i ponegdje na moru. Za razliku od 10-ak stupnjeva u unutrašnjosti, na Jadranu će biti toplije, većinom između 16 i 21.

Poslijepodne će prevladavati sunčano, te će biti iznadprosječno toplo, ovdje u Središnjoj Hrvatskoj očekujemo oko 25 stupnjeva u onom najtoplijem dijelu dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija slučaj koji je sve zgrozio Pronađena žena koja je uz cestu kod Subotice odbacila malenu lavicu Kiku, u stanu joj našli još jednu zabranjenu vrstu

Vrlo slično i u Slavoniji i Baranji. Pretežno sunčano, te tijekom dana i vrlo toplo. Zapuhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar uz koji će dnevni maksimum temperature biti za, evo gotovo sredinu listopada doista visokih 25 stupnjeva.

Dosta sunca i dosta topline u srijedu i u gorju i na sjevernom Jadranu. Čak i u gorskoj Hrvatskoj temperatura će biti oko 25 u najtoplijem dijelu dana. A i na sjevernom Jadranu u srijedu idemo najčešće do 27.

U Dalmaciji će se zadržati sunčano i dosta toplo. Puhat će slab do umjeren uglavnom južni i jugozapadni vjetar, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 27, 28, u zaleđu čak 29 stupnjeva. 

More još uvijek mjeri 22 ili 23, kupajte se cijeli tjedan, jer od sljedećeg, kupanja će biti manje i sve rjeđe. Vrijeme nam više neće baš ovako lako ići na ruku.

Pročitajte i ovo Krila Oluje Postali punoljetni Krila Oluje preletom proslavila 18. rođendan: "Srce nam je veliko kao kuća"

Sve do vikenda, a u većini krajeva i u subotu još prevladavat će sunčano te će se zadržati iznadprosječno toplo. Ujutro na kopnu mjestimice magla, a uz slab do umjeren jugozapadnjak temperatura će danju i dalje često prelaziti 25 stupnjeva. U subotu ponegdje u Gorskom kotaru uz više oblaka bit će moguće malo kiše.

Na Jadranu će se i dalje zadržati pretežno sunčano i vrlo toplo. U jutarnjim satima i ovdje lokalno može biti magle. Od četvrtka će puhati slab do umjeren jugozapadni vjetar i jugo, a temperatura će biti najmanje 25 ili 26 stupnjeva. Za razliku od kopna, ovdje ni noću još nije hladno. U subotu, na sjevernom dijelu, možda već lokalno bude malo kiše.

Pročitajte i ovo Artupunktura Pokrovitelj Turistička zajednica grada Zagreba Jedinstveno iskustvo suvremene umjetnosti: Zagreb postaje galerija na otvorenom s više od 30 umjetničkih projekata

Najnoviji izračuni najavljuju kišu, ali ovaj put i kraj babljeg ljeta za nedjelju, nakon čega je u sljedećem tjednu izgledno hladnije, a dijelom i kišovito vrijeme. Stoga ne bi bilo loše da ovaj tjedan napravite sve ono za što vam je potrebno sunce i prije svega toplina. Jer teško da će se vratiti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene