Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Bablje ljeto se ne da: I dalje toplo, ali uz koju kap kiše. Ivan Čačić otkriva kad i gdje

Zima će još malo pričekati. Listopad je pokazao svoje toplo lice. Po svemu sudeći tako će biti i sa studenim. Provjerite kakvo nas vrijeme čeka u vremenskoj prognozi.

Iznad naših krajeva zadržava se razmjerno topao zrak. To neće poremetiti ni atlantski poremećaj koji će se krajem subote i u noći na nedjelju premještati preko sjevernog dijela zemlje i donijeti mjestimičnu kišu ili poneki pljusak - ali ne i pad temperature zraka. Novi poremećaj s kišnim oblacima u razmjerno toplom zraku očekujemo u utorak - i to opet u sjevernom dijelu zemlje.

U nedjelju ujutro u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu još će mjestimice biti malo kiše, dok će u Dalmaciji prevladavati suho i barem djelomice vedro, osobito na jugu. U unutrašnjosti ponegdje kratkotrajna magla, a vjetar uglavnom slab. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Najniža temperatura u unutrašnjosti od 10 i 13, na moru od 15 do 19 Celzijevih stupnjeva.

Danju u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano. Oblačnije će biti prijepodne, no uglavnom bez oborina. Poslijepodne će zapuhati slab do umjeren jugozapadnjak uz temperaturu od 20 do 23 stupnja.

U istočnim predjelima također pretežno suho i djelomice sunčano, a poslijepodne jednako ugodno toplo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna poznato kad stiže zahladnjenje Stigla dugoročna prognoza za zimu pred nama: "Velike su šanse..."

U Gorskom kotaru i širem riječkom području bit će oblačnije mjestimice uz malo kiše. Drugdje djelomice sunčano. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša temperatura u gorskom području od 16 do 20, na Jadranu od 20 do 23 stupnja, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U Dalmaciji pretežno ili djelomice sunčano uz slabo do umjereno jugo i poslijepodnevnu temperaturu od 22 do 24 stupnjeva. More se vrlo sporo hladi pa je tek ponegdje na sjevernom djelu temperatura dotakla 19 stupnjeva.

U unutrašnjosti sljedećih dana prevladavat će djelomice sunčano. Jedino se u utorak očekuje oblačnije mjestimice uz kišu. U ponedjeljak i srijedu ponegdje magla i niski oblaci, a u Gorskom kotaru uglavnom početkom tjedna još može pasti vrlo malo kiše.

Pročitajte i ovo Ilustracija Maksimalno smanjite štetu Što učiniti ako vam kiša poplavi automobil? Ovo su ključni koraci

Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak koji će u ponedjeljak u gorju i na sjeverozapadu povremeno biti i jak. I dalje iznadprosječno toplo. U srijedu manji pad temperature zraka.

Na Jadranu pretežno ili djelomice sunčano uz najviše sunca u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu oblačnije - osobito u utorak kad će mjestimice biti kiše, a malo kiše na širem riječkom području može pasti i u ponedjeljak.

Početkom tjedna još će puhati slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Temperatura zraka bez veće promjene. Po svemu sudeći do kraja tjedna prevladavat će suho i razmjerno toplo.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene